•  apr 13, 2022

Zelena glina protiv psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Glina psorijaze zelena protiv

Ovo je također financijski povoljan način čišćenja, a glinena voda nije toliko strašna po okusu. Prednost je što se uzima samo jednom dnevno. Doze se kreću od 10 ml do 30 ml hidrolata na dan ovisno o starosti i težini osobe, te o težini problema s kožom, tijekom 21 dana. Ne znam kolika je kilaža Vašeg djeteta, ali u principu djeca od 12 godina već mogu uzimati doze za odrasle. Zato, slobodno koristite maksimalnu dozu od 30 ml. Paprenu metvicu možete uzimati na nekoliko načina: a ujutro i navečer po 15 ml hidrolata, pomiješano s vrlo malo vode; b ako Vaše dijete ima naviku tijekom dana piti dosta tekućine, možete ukupnu količinu hidrolata 30 ml pomiješati s litre vode, te neka polako pije tijekom dana.

Jedna jušna žlica otprilike 10 ml hidrolata, jedna čajna žličica je otprilike 5 ml. Hidrolat paprene metvice je vrlo ukusan, pa ne bi trebalo biti problema s ovim načinom čišćenja. Ako je potrebno, hidrolat se može umiješati i u sok ili hladan čaj. Crni ribiz kod akutnog pogoršanja Kod akutnog pogoršanja može se koristiti list crnog ribiza kao imunoregulator.

Najbolja vrsta pripravka crnog ribiza je S. Oralno uzimanje biljnih ulja Uz čišćenje jetre, obavezno je oralno uzimanje biljnog ulja noćurka kroz duži period vremena 2 mjeseca ili dulje, uz ponavljanje prema potrebi. U pravilu, noćurak se uzima u dozi od jedne čajne žličice, tri puta nad dan nakon jela.

Okus nije previše ugodan nekim ljudima, pa se može pomiješati sa sokom, medom, sladom ili sl. Dermalna terapija Dermalna terapija uključuje mješavinu koja se izrađuje od biljnih ulja kalofila, ploda divlje ruže, macerata nevena i eventualno nara.

Uključuju se eterična ulja narda, smriče, ružmarina verbenona i tanacetuma. Ako niste vični u izradi takvih pripravaka, najbolje je da se obratite stručnom aromaterapeutu.

Uz navedenu mješavinu eventualno se koristi hidrolat rimske kamilice, koji se nanosi prije uljne mješavine. Prehrana Već ste spomenuli da ste pokušali promijeniti način prehrane, znači svjesni ste da je i to potrebno. Prehrana svakako utječe na stanje naše kože te je od izuzetne važnosti da ona bude ispravna ako se radi o kožnom oboljenju. Dobro je da se Vaše dijete hrani raznovrsno, sezonski i hranom s našeg podneblja. Pretpostavljam da ne trebam objašnjavati koja se hrana treba izbjegavati — slane grickalice, gazirani sokovi, masna, presoljena i pržena hrana….

I za kraj još ću samo spomenuti da je učinak sunca i kupanja u morskoj vodi izuzetno blagotvoran za bolesnike oboljele od psorijaze, pa ako ste u mogućnosti, bilo bi dobro da svom djetetu omogućite što dulji boravak na moru tijekom ljetnih mjeseci. Nakon završenog fakulteta i nekoliko godina rada u struci, zaključila je da je njena prava struka aromaterapija i da tome želi posvetiti svoj život.

Edukaciju je započela na tečaju za aromamasere u Aromari, nastavila u školi aromaterapije u Pacific Institute of Aromatherapy kod dr. Kurt Schnaubelta i školi fitoaromaterapije i prirodne kozmetike u Centru Cedrus kod dr. Stribora Markovića, a završiti neće nikada. Od I dalje se dodatno educira praćenjem novih informacija iz područja fitoaromaterapije i prirodne kozmetike, kao i ostalih povezanih grana alternativne medicine. Svakodnevno praktično primjenjuje svoje znanje na sebi i svojoj obitelji.

Korijen čička tradicionalno se upotrebljava za tretiranje upalnih stanja kože. Čaj odnosno dekokt od čička pripremajte na sljedeći način: Jednu jušnu žlicu korijena čička kuhajte u 3 i pol decilitra vode deset minuta, te nakon toga je procijedite. Pijte svježe pripremljeno triput na dan. Ostale biljke za koje se zna da pomažu kod psorijaze : orah, neven, kopriva, divlji luk i češnjak.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Spremi moje ime, e-poštu i web-stranicu u ovom internet pregledniku za sljedeći put kada budem komentirao. Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo HZJZ, komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

I pritom je U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih To je Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte Connect with us. Pozdrav, koji sadržaj vas zanima? Psorijaza je kronični poremećaj na koži koji obilježavaju crvene mrlje prekrivene bijelim malim ljuskama, suha koža, svrbež i zadebljani nokti.

U većini slučajeva psorijaza nije toliko ozbiljna da bi izazivala veće smetnje za zdravlje. Pročitajte na temu — Liječenje psorijaze Da bi započeli liječenje psorijaze, predlažemo vam da vodite dnevnik prehrane, tako da možete lakše utvrditi što vam pomaže a što ne. Glinu uzimajte na sljedeći način : Prvi tjedan uzimajte ujutro bez miješanja, popijte samo vodu, a talog bacite. S godinama, toksini i teški metali se u našem tijelu nagomilavaju i mogu uzrokovati brojne probleme, poput: kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, hroničnog umora.

Zelena i bijela glina za piti i kozmetičku upotrebu; Glina upija, drenira a zatim eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Toliko očisti organizam da se izgubi i neugodan miris znoja.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar