•  apr 12, 2022

Lecenje psorijaze kubanke

Vesna Objavio Vesna
Lecenje psorijaze kubanke

Na taj će način drvo limuna izvaditi nove korijene koji će mu dati snagu. Hvala vam puno Monika. Pokušat ću je manje zalijevati i na nju stavljati hormone za ukorjenjivanje sočivo. Jedino što govori gdje je pripremiti je za reznice ili nove biljke. Hvala na odgovorima. Budući da je prirodno, vaše limunovo drvo će dobro proći. Pozdrav dobar dan…!!!! Imam stablo limuna koje je već gotovo 9 godina posađeno u dvorištu moje kuće, procvjetalo je i dalo je dobar plod, ali ove prošle godine napale su ga uši, kohini i rudari, zalila sam ga bijelim uljem isti proizvod koji ste istakli, ali u Venezueli se nalazi kao bijelo ulje i uspio sam malo suzbiti štetočine, ali već 5 dana na njegovim listovima vidim film u obliku praha, ljepljivo bijele boje, Ne bih vam mogao bolje objasniti, možete li mi poslati e-mail i šaljem vam nekoliko slika kako biste mi pomogli da utvrdim o čemu se radi i da ga napadnem.

Pozdrav, dobro jutro, imam drvo limuna koje je zasađeno u dvorištu moje kuće otprilike 9 godina, cvjetalo je i davalo dobro voće do prije godinu dana koje je patilo od kohinija, rudara listova i lisnih uši, prijavio sam bijelo ulje i poboljšano, ali otprilike prije pet dana vidio sam da dio njega u većini listova ima bijeli film u obliku bjelkastog i ljepljivog praha.

Ako mi pošaljete e-mail, mogao bih vam poslati nekoliko fotografija, da biste mi mogli pomoći molim vas Zdravo Armando. Možda imate gljivicu botritis. Za gljivice je bolje uvijek koristiti sintetičke, a ne toliko prirodne, jer su to mikroorganizmi koji djeluju vrlo brzo. Zato preporučujem da ga počastite Alietteom ili Bayfidanom. Pozdrav Monica, imam stablo limuna. Nešto čudno se pojavilo na njegovom deblu i drvo koje umire već ima suhu granu, ima neku vrstu dugih bijelih granita.

Zdravo Astrid. Možete ga tretirati Fenitrotionom ili Deltamethrinom, koji su dva insekticida koja će ukloniti insekte koji oštećuju trup. Pozdrav, imam jako lijepo drvo limuna, a listovi su mu puni nečega bijelog i ljepljivog, s kojom tekućinom ga mogu dezinficirati?

Zdravo Veronica. Prema onome što prebrojite, izgleda da ima pamučnu brašnu. Kao voćka preporučujem upotrebu parafinskog ulja koje je prirodni insekticid. Ali ako je štetnik široko rasprostranjen, bolje je koristiti sintetičke insekticide protiv brašnastih insekata.

Imam četverosezonsko stablo limuna koje je do prošle godine bilo fantastično, ali prošli put je dalo mnogo limuna, ali dječacima i izgubilo lišće, a sada je praktički bez lišća i s malim limunima, što mogu učiniti za svoje limunovo drvce? Zdravo, Marcelo.

Stablo limuna je drvo kojem je potrebno često zalijevanje, ljeti tri do četiri puta sedmično, a ostatak godine dva puta sedmično.

Takođe je potrebno oploditi tokom proljeća i ljeta organskim gnojivima, poput gvana ili stajnjaka. Da biste se popravili, preporučujem da je zalijete vodom s lećom ovdje objašnjava kako. Moje limunovo drvce daje male plodove kojima se kora lomi, ali plod je zdrav. Šta može biti? Zdravo Mara. Za vrijeme plodova potrebno vam je puno i jednog i drugog da bi se plodovi dobro razvili.

Stoga se toplo preporučuje da ga prihranite brzo djelujućim gnojivom, poput gvana u tekućem obliku, slijedeći upute navedene na pakiranju. Imam drvo limuna. Ima neku vrstu bijelih jaja po cijelom trupu i grančicama.

Štetnici i bolesti stabla limuna, šta su oni? |. | Gardening On

Tvrdi su, kad ih puknemo, izgleda kao ličinka i izlazi poput meda iz jajeta. Širi se vrlo brzo i prolazi do drugog stabla naranče. Taj med koji izlazi iz jajeta pada na lišće. Nalik je ljigavosti i na njega dolaze mnoge ose i ptice. Zapustili smo ga octom od ugljena i prilično se razmnožava. Ne znamo šta bi moglo biti i kako se protiv toga boriti.

Šta možemo učiniti? Zdravo Viviana. Ovo će eliminirati štetočinu. Pozdrav Monica, imam drvo limuna 6 godina u posudi promjera 60 cm prošle godine je procvjetalo i uzgajalo limun veličine maslina i smeđe boje i završio na zemlji, spasio mi je samo dva limuna i ove godine sam idite na isti simptom. Bio bih vam vrlo zahvalan ako biste mogli riješiti ovaj problem umjesto mene.

Pozdrav Monica: Imam nekoliko perzijskih stabala limuna starih oko 9 godina, od prošle godine veličina limuna kao i proizvodnja se smanjuju. Pripisujem to smeđkastoj ili željeznoj mrlji koja se čini prašnjavom i proširila se na sve grane lišća. Nisam je uspio pravilno identificirati i stoga nisam bio u mogućnosti da je liječim. Zanimljivo je da ga imaju samo stabla limuna, a ne i drveće slatke naranče posađeno oko zemlje.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar