•  apr 12, 2022

Ulje noćurka za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Ulje noćurka za psorijazu

Kod dojenčadi i djece mlađe od 1 godine ne preporuča se oralno uzimanje. Epileptičari bi se trebali posavjetovati s liječnikom o primjeni. Oralno se ne smije koristiti s lijekovima kao što su fenotiazini. Pojačava djelovanje tamoksifena i smanjuje toksičnost ciklosporina A.

Potreban je oprez s uljem noćurka : bogatstvo nezasićenih masnih kiselina koje posjeduje čini ga podložnim kvarenju oksidacijom te je manje stabilan od većine drugih biljnih ulja. Proces oksidacije se ubrzava u prisustvu nekih metala i čuvanje je obavezno na suhom, hladnom, tamnom mjestu.

Pročitajte i: Noćurak - ljepota doista dolazi iznutra. Ulje noćurka više različitih proizvođača možete kupiti online i offline u Terra Organici! Klikni: ulje noćurka. Izvor: Anais de Moras. U srcu Zagreba, na adresi Antuna Bauera 16, otvoren je Terra Organica maloprodajni dućan s najvećim izborom eteričnih ulja, biljnih ulja i hidrolata, kao i velikom ponudom organske kozmetike i prirodnih dodataka prehrani.

Prikaz veće karte. Ulje noćurka - pomoć kod psorijaze, ekcema Noćurak - prirodno rješenje za kožne probleme. Članci: Atopijski dermatitis - uzroci i liječenje Biljna ulja, macerati, maslaci i voskovi: priručnik za upotrebu Ulje crnog kima Noćurak - ljepota doista dolazi iznutra Kako prepoznati eterična ulja aromaterapijske kvalitete?

Ulja za lice - recepti Pšenične klice - prirodni antioksidans Neven - melem iz vrta O eteričnom ulju smilja Aromaterapija za dišne tegobe Aromalampica ili difuzer? Lavanda ili lavande? Web Shop: Plod divlje ruže Zbog svojeg izuzetnog sastava, hladno prešano ulje ploda divlje ruže se primjenjuje kod cijelog niza indikacija.

Nuspojave i način uzimanja Ulje je dobro ispitano i vrlo sigurno za upotrebu, a uzimanje se preporuča kroz duži period. Među prostaglandinima je najznačajniji prostaglandin E1 PGE1 koji snižava krvni tlak, smanjuje mogućnost nastanka krvnih ugrušaka, podržava funkciju imuniteta i regulira moždane funkcije.

Ulje noćurka koristi se oralnim putem u tretmanima sniženja razine kolesterola, dijabetesa svih oblika; tradicionalno se upotrebljava u slučaju hiperaktivnosti kod djece, multiple skleroze, aterosklerotičnih promjena, u poboljšanju funkcije mozga, želučanih tegoba….

Dobro djeluje na ženski organizam, prvenstveno kod neugodnih simptoma koji se javljaju prije menstruacije, pomaže ženama u menopauzi kada se koristi kao prirodna terapija zamjena za hormonalnu. Jedno ispitivanje u Velikoj Britaniji obuhvatilo je 70 žena koje se ranije nikakvim metodama nisu uspjele osloboditi bolova i tegoba koje su se javljale iz mjeseca u mjesec.

Vrlo rano je ustanovljeno da manjak esencijalnih masnih kiselina dovodi do upalnih promjena na koži, i kod životinja i kod ljudi.

Stoga noćurak pomaže u kroničnim upalnim bolestima i kožnim tegobama poput akni, psorijaze, raznih ekcema i neurodermitisa gdje uzimanje noćurka može pomoći i popraviti stanje kože ako postoji nedostatak linolenske kiseline. To ga čini izvanrednim dodatkom prehrani! Djelotvornost noćurka pri liječenju neurodermitisa istražena je u čak 13 kliničkih studija. Kao pozitivno može se ocijeniti djelovanje na stupanj upale, suhoću, stvaranje prhuta, svrbež i opće stanje kože.

Posebno su se svrbež i upale povukli uporabom ulja noćurka u usporedbi s placebom imitacijom lijeka koji ne sadrži ljekovite tvari. Doziranje je iznosilo g na dan, 6 mjeseci.

Uzimanje noćurka može biti korisno i u odvikavanju od alkohola. S obzirom da alkohol sprečava pretvaranje linolenske kiseline u gama-linolensku kiselinu, kod alkoholičara se smanjuje razina prostaglandina E1 u organizmu, što dovodi do depresije.

Depresija, pak, potiče na uzimanje alkohola. Time što smanjuje depresiju, ulje noćurka posredno smanjuje i želju za pićem alkoholom. Poznato je da alkohol oštećuje jetru i bubrege, dok ulje noćurka, sprečavajući blokadu enzima izazvanu alkoholom, predstavlja određenu zaštitu ovih organa.

Zapaženi uspjeh noćurak je pokazao i u dvoboju s reumatoidnim artritisom. Daljnji blagotvorni učinci noćurka su: smanjenje mogućnosti komplikacija kod šećerne bolesti, smanjenje osjećaja pregrijanosti uslijed hiperfunkcije štitne žlijezde te usporavanje procesa starenja.

Stoga je razumljivo da je ulje noćurka jedan od najsvestranije primjenjivanih dodataka prehrani koje zaslužuje svoje mjesto u svakom domu. Ulje noćurka već su Indijanci u Sjevernoj Americi domovini noćurka znali cijeniti i iskorištavati za tretiranje kožnih problema. Između ostalog pripremali su kašu za liječenje čireva i drugih kožnih bolesti, ali i za ublažavanje lakših ozljeda. Noćurak dobro njeguje ljuskavu, suhu i zrelu kožu, smanjuje količinu prhuti, pomaže ispucaloj koži, ubrzava zarastanje rana, te je dokazana pomoć kod psorijaza i neurodermitisa sami znanstvenici svojim radovima potkrepljuju činjenicu da poremećaji u metabolizmu esencijalnih masnih kiselina imaju veliku ulogu u etiologiji ekcema, akni, psorijaze i drugih kožnih bolesti.

Za liječenje psorijaze preporučuje se upotreba 3 puta dnevno po 25 kapi neposredno poslije jela. Čaj od čička je jedan od najefikasnijih čajeva za detoksikaciju organizma i tradicionalno se koristi za tretiranje upalnih stanja kože. Priprema se tako što se supena kašika korijena čička kuha u 3,5 deci. Koristi se u slučaju mnogih kožnih oboljenja, a značajno je zbog bogatog sadržaja esencijalnih masnih kiselina.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar