•  apr 13, 2022

Sestrinske dijagnoze kod psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Psorijaze kod sestrinske dijagnoze

Konvencionalna sistemska terapija se koristi kada je lokalno lečenje neuspešno. Sistemska terapija može da se primenjuje u obliku injekcija ili tableta. Konvencionalne sistemske terapije su veoma efikasne, ali one podrazumevaju i veći rizik od neželjenih dejstava.

Sistemski lekovi se preporučuju za pacijente sa umerenom do teškom psorijazom. Kod pacijenata koji primaju sistemsku terapiju mora da se vrši analiza krvi i merenje krvnog pritiska u redovnim intervalima. Biološki lekovi predstavljaju veliki napredak u lečenju psorijaze i oni vraćaju nadu pacijentima. Biološke terapije menjaju imune reakcije tela.

Biološka terapija ciljano deluje na imuni sistem. Za razliku od drugih imunosupresivnih lekova, biološki lekovi ciljano deluju samo na ona mesta koja su zahvaćena psorijazom i pogodni su za dugotrajnu upotrebu.

Biološka terapija se primenjuje kod pacijenata kod kojih je konvencionalna sistemska terapija bila neuspešna, ili je kontraindikovana ili je pacijenti ne podnose. Biološki lekovi se primenjuju potkožnom injekcijom ili intravenskom infuzijom. Upotreba tradicionalnih domaćih preparata za ublažavanje simptoma psorijaze može da prija i olakša tegobe.

So iz Mrtvog mora za kupanje: Upotreba soli iz Mrtvog mora spada u tradicionalno lečenje psorijaze. Postoji i veći broj kozmetičkih proizvoda koji sadrže so iz Mrtvog mora koja reguliše stvaranje sebuma, ima antibakterijska svojstva i poboljšava stanje kože.

Lokalno topikalno lečenje. Biološki lekovi. Tradicionalni domaći preparati. Konvencionalna sistemska terapija. Dodaj medicinsku ustanovu. Zdravstvena ustanova nije pronađena. Dodaj zdravstvenu ustanovu. Adresa e-pošte ustanove. Vebsajt ustanove. Pozivni br. Savet br. Osoba kojoj je dijagnostikovana psorijaza može da ima osećaj nesigurnosti. Obično ljudi s psorijazom imaju osip i na drugim dijelovima tijela. Psorijaza nokta uzrokuje gubitak stanica na ploči nokta. To rezultira stvaranjem malih jamica na noktima ili na noktima.

Broj jama varira od osobe do osobe.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar