•  apr 11, 2022

Melemi za ekcem i psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Ekcem psorijazu za melemi i

Adresa ulice. Broj ulaza, stana nije obavezno. PAK kod. Bez obzira na vremenske uslove i godišnja doba, koža zahteva posebnu negu.

Kada imuni sistem našeg tela oslabi, posledice su vidljive upravo na najvećem organu našeg tela. Poremećaj imunološkog sastava može dovesti do pojave psorijaze.

Prirodni preparati za lečenje ekcema i psorijaze

To je hronično oboljenje kože praćeno bolom svrabom i crvenilo koje se najčešće pojavljuje na laktovima i kolenima. Odlika psorijaze je crvena i upaljena koža prekrivena beličastim ljuspicama, a izazivaju je različiti faktori. Jedan od njih je genetika. Ukoliko neko iz vaše porodice ima ovaj kožni problem, postoji velika verovatnoća da ćete ga imati i vi. Posledice prevelike količine stresa i nagomilanih dnevnih obaveza mogu biti vidljive i na koži, u vidu psorijaze.

Osim toga, ovaj dermatološki problem mogu izazvati i bakterijske ili virusne infekcije, povreda kože, opekotine od sunca i slično. Ukoliko organizam postane preosetljiv na neke alergene iz spoljašnje okoline, ekcem se javlja kao reakcija na njih. To mogu biti razne supstance kao što su pojedini metali, aditivi, hemijska sredstva, ali i namirnice koje redovno koristimo u ishrani. Postoje dva tipa ove kožne bolesti, a to su atopijski i kontaktni dermatitis. Osim crvenila i suve kože, i kod psorijaze i kod ekcema javlja se svrab, koji je jedna od najznačajnijih razlika između ova dva kožna problema.

Kod psorijaze je uglavnom prisutan blagi svrab u kombinaciji sa peckanjem, dok je ekcem praćen intenzivnim svrabom, koji se pogoršava noću. Zahvaljujući svojim prirodnim sastojcima, žutom noćurku i crvenom kantarionu, Staroplaninski melem za psorijazu efikasno otklanja ovaj kožni problem i daje vašoj koži lep i zdrav izgled. Žuti noćurak je najbogatiji prirodni izvor vitamina F, koji blagotvorno deluje na kožu, a crveni kantarion ima regenerativna svojstva. Glavni sastojak ovog melema je Ihitol, crna gusta supstanca koja predstavlja sulfoniranu materiju uljnih škriljaca, a bogata je fosiliranim ostacima ribe i sadrži velike količine sumpora i fosfora, kao i ribljeg ulja.

Psorijaza može biti laka, teška i umerena, a njena pojava nije uslovljena godinama. Mogu je imati, kako deca, tako i odrasli. Lečenje psorijaze zavisi od stadijuma u kojima se javlja. Trajni lek ne postoji, ali dobra vest je da pravilnom negom može da se drži pod kontrolom, da se smanji i dovede do povlačenja. Staroplaninski melem za psorijazu je potpuno prirodan proizvod koji će uspešno otkloniti uplane procese na vašoj koži. Borila sam se s psorijazom čak devet godina.

Od stresa su mi se pojavile beličaste ljuske najpre po rukama, a potom stomaku i nogama. Od svih terapija i preparata najviše mi je pomagao odlazak na more, iako je bio praćen drugim neprijatnostima poput čudnih pogleda ljudi. To je baš uticalo na moju psihu.

Nisam se osećala dobro, patila sam i od depresije. Doktori su mi preporučivali razne kreme i govorili da jačam imunitet, a moje stanje se samo pogoršavalo.

Svima bih preporučila preparat uz pomoć kog sam uspela da rešim svoj problem — Staroplaninski melem za psorijazu.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar