•  apr 10, 2022

Psorijaza kod dece slike

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza kod dece slike

U opštoj terapiji se koriste antihistaminici Aerius, Pressing, Xyzal, a kortikosteroidi, Ciklosporin A, Azatioprin i Interferon gama samo kod teških, generalizovanih formi bolesti.

Najznačajnija je odgovarajuća higijena i nega kože uz redovnu upotrebu emolijentnih sredstava, izbor adekvatne odeće i izbegavanje provocirajućih faktora. Psorijaza djelovanje na zglobove Oboljenje se obično javlja u periodu od 2 do 12 meseca života i u najvećem broju slučajeva se povlači do 5 godine života.

Psorijaza - PLIVAzdravlje

Možemo da zaključimo da ne postoji jedinstvena i sigurna metoda lečenja koja bi u svakom trenutku mogla da kontroliše simptome bolesti. U ređim slučajevima je potrebna dijeta bez jaja, mleka, kikirikija, soje, oraha, ribe i školjki. Veoma retko se razvije u odraslom dobu. Naizmenično se smenjuju periodi pogoršanja i poboljšanja bolesti. Infekcija sa virusom Herpes simplex je obično generalizovana, s teškim opštim stanjem i zahteva bolničko lečenje. Emolijentna sredstva značajno smanjuju svrab i potrebu za češanjem, tako da su značajna u prevenciji ponovne aktivacije bolesti, a nekada i dovoljna za potpuni terapijski učinak.

Skoro odmah pošto sam ostala u drugom stanju sve promjene i sa kože i sa kose su se izgubile kao da ih nije ni bilo, ali su se poslije poroda vrlo brzo vratile. Sa prvom trudnoćom sam mislila da je slučajnost, ali isto se desilo i sa drugom. Željela bih da mi neko da objašnjenje da li to ima neke veze sa hormonima?

Takođe me zanima i da li i kako se prenosi? Naime, čula sam da se prenosi po "ženskoj"liniji? Da li se redi o dominantnom ili recesivnom obliku nasljeđivanja?

Imam kćerkicu i zaista bih učinila sve da je poštedim toga. Koliko ribice imaju uspjeha u liječenju? Da li taj oblik liječenja postoji u srbiji? Ja psorijazu imam od 8 godine zivota samo na laktovima i na vlasistu. Tokom rata tada sam imala 11godina bolest je nestala, medjutim poslije rata se ona opet pojavila. U tom periodu svog zivota nisam obracala paznju na ishranu sto je veoma velika greska bila, psorijaza se hrani "masnom hranom". Cesto sam isla na more naravno bitno je biti najmanje od 15 dan na moru.

Za mene je to bio sok u svakom smislu jer sam je uvijek drzala pod"kontrolom". U toj mojoj agoniji pojavio se izlaz. Dobila sam putovanje za tursku u grad češme u hotel koji je imao termalnu vodu. U preriodu od 15 dana, koliko je trajo moj boravak ja sam se sva "iscistila" ostale su samo bijele "fleke" na mjestima gdje je bila psorijaza i bila sam "mirna" skoro 4 godine kada se opet pocela ispotiha pojavljivati.

Od godine iamma i posebnu ishranu, znaci nema suhomesnati proizvoda, konzervisane hrane, punomasnih sireva. Jer to je ujedno i bolest jetre i treba voditi racuna o njoj. Pomaže bog! Upravo sam pročitao nekoliko komentara, pa bih želeo i ja da se u diskusiju uključim. Psorijazu sam dobijo nakon dolaska iz vj godine i tada krće moja borba protiv iste.

Uporno sam na kraju insistirao na uputu dalje, tj samo mi je vma, otala i davala mi nadu. Po konačnom dobijanju uputa j, javio sam se na kliniku za kožne bolesti vma u Beogradu, gde su mi momentalno dali uput za bolničko lečenje.

Odmah su mi ustanovili dijagnozu i krenuli sa terapijom koja se sastojala od svakodnevnog vađenja krvi dok mi u lokalnojpoliklinici 5 godina niko nije vadio ni jednom, prvih par dana i po 3 puta dnevno.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar