•  apr 12, 2022

Kineski lek za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Lek za psorijazu kineski

Iako mlečni čičak Silibum marianum nije dokazano uspešan u lečenju psorijaze, on štiti od hepatotoksičnosti vide kao nuspojave metotreksata, anti-inflamatornog leka. Silimarin je aktivni sastojak čička. Ekstrakt paprati Polipodium leucotomos, u narodu poznat i kao kalaguala, starosedeoci Hondurasa tradicionalno koriste kao lek protiv različitih stanja kože.

Kineska medicina obilje kombinovanih lokalnih preparata, mnogi od njih su bogati sa prirodnim kortikosteroidima, što bi objasnilo njegovu efikasnost. Neki od ovih proizvoda ne preciziraju svoj sastav, što je stvorilo lošu reputaciju za kineske biljne lekove. Kao i kineska medicina, homeopatija smatra da je psorijaza lokalni odražaj sistemskog poremećaja.

Kod homeopatskih tretmana, pacijenti mogu iskusiti pogoršanje simptoma pre nego što se povuku: ovo je poznato kao kriza zarastanja. Neki ljudi posećuju odmarališta I kliničke centre na Mrtvom moru i provode od dve do četiri nedelje na suncu i u slanoj vodi. Svaka morska plaža može se koristiti za lečenje psorijaze. Među najčešće korišćenim tehnikama su morske kupke, helioterapija, ukjučujući alge u sihrani, morski mulj i psamoterapija između ºC obloga vrućim morskim peskom i relaksacija 20 minuta ili dok se ne oznojite.

Psorijaza je jedno od dermatoloških oboljenja koje se najviše leči u banjama. Studije pokazuju pozitivne kliničke rezultate. Pored hlorisanih voda i morske klime, banje nude sumpornu vodu za lečenje psorijaze. Ova voda je dobra činjenice da joj pripisuju sledeće prednosti.

Glavni efekat vodonik-sulfidnih kupki potiče iz njihovog antioksidativnog kapaciteta. Sumporne vode imaju antiinflamatorno dejstvo i, usled transformacije sumpora i vodonik-sulfida u pentationsku kiselinu u dubokim slojevima epidermisa, imaju antifungalni, antibakterijski i antipruritički kapacitet.

Čini se da sumporne vode igraju ulogu u imunoregulaciji kože. Blagotvorni efekti na imuni sistem takođe se pripisuju odmoru i suncu.

Druga mogućnost su veoma tople kupke na 42 ° C, tokom 15 do 30 minuta, praćene minuta mlazom vruće vode ili filiformnim tušem na 30 cm od kože, koji deluju antipruritično.

Takođe se izvode Ingran lečenja koja se sastoje od kupatila sa vrlo vrućom vodom, na ºC tokom 10 minuta u kombinaciji sa izlaganjem suncu. Generalno, poboljšanje stanja psorijaze kod tretmana koji se koriste u banjama možemo pripisati iz nekoliko razloga.

Termička stimulacija. Svi iLive sadržaji medicinski se pregledavaju ili provjeravaju kako bi se osigurala što je moguće točnija činjenica. Imamo stroge smjernice za pronalaženje izvora i samo povezujemo s uglednim medijskim stranicama, akademskim istraživačkim institucijama i, kad god je to moguće, medicinski pregledanim studijama.

Imajte na umu da su brojevi u zagradama [1], [2], itd. Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije. Qing Dai mast je kineska mast iz psorijaze temeljene na biljnim sirovinama koje se koriste u tradicionalnoj medicini i uključene u farmakopeji kineskih ljekovitih biljaka.

Indikacije za upotrebu kineske masti iz psorijaze Qing Dai uključuju sve vrste urtikarije, osip na dermatoza, perut, oblik ekcema, herpes. Napomena u lijeku navedeno prisutnost protuupalno djelovanje u okviru tih biljaka i indirubin izatin alkaloida koji blokiraju tkiva imuni odgovor i inhibiraju proces proliferacije keratinocita kože.

Također supstance kora velvet Amur berberin, β-sitosterol, stigmasterol posjeduju protuupalno, antibakterijsko, antifungalna svojstva mehanizam djelovanja nije navedeno.

Masna bazna mast - maslinovo ulje - omekšava kožu i zadržava vlagu. Kineska mast iz psorijaze Qing Dai se primjenjuje na osip s tankim slojem - dva ili tri puta dnevno - i lagano utrlja. Oblačenje se ne preporučuje. Zapravo, pravi razlog za pojavu bolesti je iznenadan pad imuniteta, do čega velika količina stresa neizbežno dovodi.

Stoga je za lečenje psorijaze najvažnije ojačati imuni sistem. Detoksikacija organizma ima jako važnu ulogu kod svih kožnih bolesti. Praksa je pokazala da se simptomi psorijaze povuku nakon detoksikacije. Proces detoksikacije može potrajati nekoliko nedelja, a najvažnije je izvršiti je krajem jeseni, za vreme zime i početkom proleća. Za vreme detoksikacije bi trebalo da se koristi prirodna hrana u sirovom obliku, koja nije termički obrađena.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar