•  apr 14, 2022

Najbolja mast za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Za najbolja psorijazu mast

Međutim, primjećeno je da se u žena javlja nešto ranije, a i da dobna granica može varirati, ovisno o tipu psorijaze. Osnovna značajka psorijaze je pojava crvenih, u pravilu uzdignutih plakova zadebljanih dijelova kože, prekrivenih bjekastim ljuskama, ponekad popraćenih svrbežom.

Spomenute promjene nastaju uslijed ubrzanog množenja i sazrijevanja stanica kože. Zdrava se koža obnavlja otprilike svakih 28 dana i to tako da stanice iz dubljih slojeva kože sazrijevajući dolaze na površinu, mijenjaju svoje značajke te nadomještaju površne stanice koje se odljušte.

Koža zahvaćena psorijazom obnavlja se četiri do pet puta brže od zdrave kože, tako da stanice koje dolaze na površinu imaju svega tjedan dana da prođu kroz čitav razvojni proces, što za posljedicu ima njihovo gomilanje, oslabljenu funkciju i ubrzano odumiranje.

Upravo ta činjenica zagorčava život oboljelima pogotovo onima s težim oblikom, jer tok bolesti varira između perioda poboljšanja najčešće ljeti i pogoršanja bolesti zimi, a ponekad je dovoljan i najmanji poticaj da bolest bukne u svom punom opsegu.

S obzirom da je koža najveći organ, i predstavlja prvu liniju komunikacije s okolinom, ne čudi što kod mnogih psorijaza predstavlja psihološku blokadu, odnonso ograničava ih u velikom broju socijalnih aktivnosti, ruši im samopouzdanje te ih često čini povučenima i depresivnima. Najčešće zahvaća kožu laktova, koljena, donji dio leđa i vlasište. Može trajati mjesecima, pa i godinama, s razdobljima povlačenja i ponovnog pojavljivanja.

Gutatni oblik se najčešće javlja u djece i mladih, nerijetko nakon bakterijskih i virusnih infekcija. Karakteristično je naglo pojavljivanje sitnih crvenih točkica suzolikog oblika po trupu i udovima. Blaži oblici nestaju spontano i zauvijek, a teži zahtjevju dugotrajno liječenje. Sitne kožne izbočine poput prištića ispunjene gnojem se pojavljuju i nestaju unutar nekoliko dana, i taj se proces ponavlja nekoliko puta. Fleksuralni tip karakteriziraju crvena, glatka žarišta bez ljuski, koja se nalaze u pregibima kože pazuh, prepone, unutarnja strana lakta i koljena, područje ispod prsa.

Eritrodermični tip, na sreću najrjeđi 1. Karakteriziraju ga crvena ljuskava žarišta popraćena svrbežom i izrazito jakim bolovima, a ponekad se javlja i zajedno s pustuloznim oblikom. Nije lepo davati hronicnim bolesnicima lazne nade. Onaj ko pronadje lek za bilo koju sistensku bolest dobice Nobelovu nagradu. Razmislite psorijaza se leci iznutra jer odatle i dolazi.

Milica Vasic, da ste procitali ceo tekst ne biste tako pisali. Na pocetku teksta je sve lepo objasnjeno za sta se koristi krema. Posto ste nepismeni niste procitali da treba da koristite tinkturu Biopsorijaza. Nije lepo pljuvati nekoga bez razloga. Tinktura u kombinaciji sa ovom kremom daju rezultate. Koristim ih. Necessary cookies ili potrebni kolačići su apsolutno neophodni za web stranicu kako bi pravilno funkcionisala.

Ova kategorija uključuje samo kolačiće koji osiguravaju osnovne funkcionalnosti i sigurnosne karakteristike web stranice. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične podatke.

Najbolja krema za psorijazu BioPsorijaza Podeli dobar sadržaj sa prijateljima: Najbolja krema za psorijazu. Podeli dobar sadržaj sa prijateljima: Related Posts: Eterična ulja za psorijazu: 10 esencija koje… Krema od nevena kao najbolji lek za vašu kožu Sjajne prednosti koje ima krema od smilja!

PR Odlučila sam se riješiti svih simptoma psorijaze pod svaku cijenu. Počela sam se kupati više puta dnevno kako bih umirila nadraženu kožu. Koristila sam samo prirodne sapune i izbjegavala sam sve ono što bi moglo nadražiti kožu.

Poslije kupanja sam koristila samo blage hidratantne kreme i prirodna ulja kako bih održala vlažnost kože i spriječila dodatno sušenje. Izbjegavala sam izlaganje suncu i znojenje jer sam znala da to dodatno šteti koži. Sve sam radila kako treba, ali simptomi psorijaze se nisu ni ublažili, a kamoli nestali.

Sljedeći mjesec sam pojačala njegu kože kupujući specijalne kreme i sprejeve u ljekarnama. Čak sam prestala pušiti jer sam pročitala da i to šteti kod ovakvog stanja. Odmah sam uvela strogi režim njege kože.

Isprobala sam sve skupe kreme i sprejeve, ali uzalud. Nekada bi se crvenilo i svrbež malo smanjili, ali bi se stanje opet nekako pogoršalo i pored najbolje njege i pažnje. Kao da sam upala u začarani krug iz kojeg se nikako nisam mogla izvući.

Moram priznati da sam polako posustajala, jednostavno sam potpuno izgubila nadu da ću pronaći rješenje za svoj nepodnošljivi problem. Ali… Rješenje je stiglo iznenada, kad sam najmanje očekivala… Nakon brojnih isprobanih krema, sprejeva, obloga, melema, pa čak i korištenja terapija koje su mi prepisali stručnjaci, digla sam ruke od svega. I baš kada sam se prestala nadati da ću opet imati lijepu i besprijekornu kožu kao nekad, naišla sam na neobičan proizvod za rješavanje problema s psorijazom — HeiwaZEN.

To je posebna krema koja je nedavno stigla i na hrvatsko tržište. Uklanja ljuskice, iritaciju i svrbež, a nakon toga se koža počinje obnavljati, a njena boja izjednačavati.

Odlučila sam pružiti šansu ovoj kremi, jer sam pružila šansu svemu što sam do tada našla.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar