•  apr 14, 2022

Psorijaza noktiju kapilari

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza noktiju kapilari

Psorijaza noktiju je bolest koja se ne može potpuno izliječiti. Često pacijenti uspijevaju spriječiti simptome, koji se ponekad pojavljuju. Psorijatični nokta obično prethodi ili radi protiv općih oblika psorijaze, dakle, jedna od komplikacija može biti aterosklerotske vaskularne promjene i kardiovaskularni sustav. Ponekad rezultat psorijaze može biti psihološki problem povezan s odbacivanjem okolnog pacijenta. Često, kako bi izbjegli problem, pacijenti nesvjesno dobivaju nove patologije: alkoholizam, depresivna stanja, neuroze.

Ozbiljni poremećaji psihe mogu se pretvoriti u bolesti srca i endokrinog sustava, razvoj onkoloških bolesti. Produljena psorijaza može vizualno promijeniti nokte i kožu osobe koja negativno utječe na njegovu društvenu prilagodbu.

Takvi ljudi često postaju povučeni, tajni, vode izolirani način života. Tipično, dermatolog u izgledu može identificirati i dijagnosticirati noktiju psorijaze. U nekim slučajevima potrebno je posegnuti za dodatnim studijama koje pomažu u postavljanju "posljednje točke" u dijagnozi. U pravilu, za početak, liječnik propisuje testove.

Diferencijalna dijagnoza jedna je od glavnih točaka dijagnoze. Dakle, psorijaza noktiju u nekim slučajevima može se uzeti za paronychia i onychia gljivične ili mikrobiološke etiologije, ili za distrofične promjene noktiju. Posebno često zbunjuju psorijazu i gljivične lezije noktiju. Postoji logično pitanje: kako razlikovati noktiju gljiva od psorijaze noktiju? Kada gljivična infekcija nokta često se nakuplja pod gnojan sadržaj smrdljiv i bolest manifestira u određenom prstu, ali na svim noktima gornjih ili donjih udova.

Dijagnoza postaje složeniji ako se pacijentu dijagnosticira psorijaza i istodobno dobiva pozitivno sjetvu gljivične infekcije. Budući da se bolest smatra neizlječivim, proces liječenja postaje dug i mukotrpan, a traje čitav život. Svi postupci imaju za cilj produljenje stupnja remisije i ublažavanje bolesnikove dobrobiti. Liječenje psorijaze uvijek se kombinira, jer nije preporučljivo koristiti bilo koji lijek: potreban je integrirani pristup.

Važno je pravodobno liječiti kronične i druge bolesti, održavati imune sile i živčani sustav. Osim toga, možete koristiti recepte alternativne medicine i druge vrste liječenja, o čemu ćemo razgovarati dalje.

Stručnjaci tvrde da uobičajeni ljekoviti učinak ima uobičajenu bezbojnu lak: štiti zahvaćena područja od infekcije, a čini pločicu noktiju sjajnom i privlačnijom. Proskutan s psorijazom noktiju koristi se 2 puta dnevno.

Tijek liječenja može biti dug, od 2 do 12 mjeseci. Nanesite tanki sloj, izbjegavajući zdravu kožnu površinu, jednom dnevno.

Tijek terapije - 1, mjeseca. Ako postoji potreba za složenim vitaminima za psorijazu noktiju, možete odabrati jedan od sljedećih lijekova. Neki pacijenti koriste masne otopine vitamina kao vanjski lijek za psorijazu.

Ponekad je takva primjena opravdana i ima neki terapeutski učinak. Na primjer, vitamin A izvan nje s psorijazom noktiju sprečava razvoj upalnog procesa, liječi i jača tkivo. Jedini uvjet: redovito uzimajte lijek, dva puta dnevno ujutro i navečer, lagano vlaženje zahvaćene površine.

Nemojte trljati mort! Osim toga, koristi se fotokemoterapija - takozvana PUVA terapija. Takav tretman je naročito učinkovit u kombinaciji s uzimanjem retinoida. Također u liječenju psorijaze primjenjuju se dinamometrija, magnetoterapija, UHF, fonoforeza s hormonskim lijekovima, hladna terapija.

Biljni tretman se također može koristiti u općoj psorijazi.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar