•  apr 11, 2022

Psorijaza lecenje prirodnim putem

Vesna Objavio Vesna
Putem prirodnim psorijaza lecenje

Potom dodajte 2 dl kantarionvog ulja i nastavite da mešate oko 40 minuta, pazeći da temperatura ne pređe 70 stepeni. Dakle, melem ne sme proključati. Vruć melem procedite u staklenu teglu kroz sterilnu gazu. Kada se ohladi, zatvorite teglu i primenjujte melem lokalno po potrebi. Postoji i biljna mešavina čaja koja se koristi oralno i delotvorna je za lečenje psorijaze.

Sastojci ove biljne mešavine čaja za psorijazu su. Sve biljke dobro pomešajte i od mešavine pravite čaj tako što ćete 1 kašičicu preliti sa ml proključale vode. Potom poklopite i sačekajte da odstoji 5 minuta. Poželjno je da koristite sveže biljke, a čaj da pijete u gutljajima tokom celog dana.

Zeolit je još jedan u nizu prirodnih lekova za psorijazu. Zeolit za lečenje psorijaze može se koristiti u vidu kupke, koja izrazito hidrira i omekšava kožu, te pruža značajan oporavak koži koja je oštećena psorijazom.

Pored kupke, zeolit kao lek za psorijazu se može koristiti i oralnim putem i u vidu kreme. Ishrana takođe igra veoma važnu ulogu u tretiranju psorijaze, pa tako postoje namirnice koje je poželjno konzumirati, kao i one koje treba izbegavati. S obzirom na to da je tok psorijaze nepredvidiv, a lečenje često ume da bude težak i muktorpan proces, potrebno je mnogo strpljenja, naročito ako se odlučite za prirodne lekove protiv psorijaze, naravno, sve uz konsultaciju sa lekarom.

Na sajtu www. Svi tekstovi i informacije na sajtu www. Šta je psorijaza? Kako se leči psorijaza? Lokalni tretmani psorijaze obuhvataju: Kortikosteroide Retinoide Antralin Vitamin D Salicilnu kiselinu Hidrataciju Tretmani lekovima se primenjuju kod težih oblika psorijaze, kao i kod onih koji nisu odreagovali pozitivno na lokalne tretmane mastima i kremama.

Lekovi za psorijazu uključuju: Metotreksat Ciklosporin Retinoide Svetlosna terapija koristi se ultraljubičastim UV ili prirodnim svetlom. Koji je najbolji prirodni lek za psorijazu? Ljuspavica kod žena je često povezana sa hormonalnim promenama i disbalansom. Neretko može da se javi i psorijaza u trudnoci, pubertetu i tokom menopauze.

Sa godinama psorijatične promene na koži se smanjuju mada su česta i ponovna javljanja regresija. Bolest nije opasna iako je veoma neprijatna i utiče velikim delom na samopouzdanje kod obolelog. Ponekad se javi i psorijaza na noktima ili čak i na malim zglobovima koji otiču i postaju kruti. Nažalost, lek za psorijazu još uvek ne postoji ali se primenom određene terapije kožne tegobe mogu ublažiti. Od velike pomoći mogu biti i biljni preparati, a veoma je važna i ishrana kod psorijaze o čemu ćemo upravo reći nešto više….

Kod psorijaze savetuje se pre svega dobro izbalansirana ishrana. Postoji celi spisak namirnica šta smete, a šta ne smete jesti. Jako je važno da vam jelovnik sastavi vaš lekar ili nutricionista. Ishrana kod psorijaze mora biti bogata sa svežim voćem i povrćem i nezaobilaznim žitaricama. Treba izbegavati suhomesnate proizvode u širokom luku. Naročito konzervisano i masno meso, kisele namirnice, citrusno i jagodičasto voće.

Pošto kafa, kakao, crna čokolada, sirova jabuka i med stvaraju kiselinu, takođe se ne preporučuju u ishrani. Dijeta za psorijazu ne preporučuje ni mahunasto povrće — grašak, pasulj i sočivo, kao i alkohol. Savetuju se mleko i mlečni proizvodi, nemasno meso, riba obiluje sa omega 3 masnim kiselinama. Jedite ompot od jabuka, šargarepa, kajsija i zeleno lisnato povrće, kao i semenke lana.

Trebate izbegavati biber, anis, cimet, majonez i definitivno kečap. Dijagnostika kod psorijaze je ključna. Tek nakon postavljene dijagnoze započinje se medikamentozna terapija.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar