•  apr 12, 2022

Balzam za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Za psorijazu balzam

Najčešći način za lečenje blažih oblika psorijaze vlasišta uključuje kreme i meleme koji se nanose direktno na kožu glave. Ako imate psorijazu i na drugim mestima na telu, ili je psorijaza vlasišta jako teška, možda će vam biti potrebni i lekovi, koji tretiraju ceo organizam. Ovi lekovi se uzimaju oralno ili u vidu injekcija. Ako nakon upotrebe jednog konkretnog leka psorijaza u kosi ne reaguje, lekar će vam verovatno prepisati drugu terapiju samu za sebe ili u kombinaciji sa tim lekom.

Jedan od prvih koraka u lečenju psorijaze vlasišta je omekšavanje plaka i uklanjanje peruti. To će dosta poboljšati efekat lekova. Lekar vam može prepisati steroide, losione, rastvore, sprejeve ili pene za lečenje težih oblika psorijaze vlasišta. Obično se koriste kreme koje se nanose direktno na kožu glave, a zatim se ispiraju. Najčešće se prepisuju sledeći lekovi. Uvek slušajte svog lekara kada su u pitanju lekovi i uputstva.

Nemojte koristiti steroide duže od dve nedelje bez obzira kako psorijaza na glavi reaguje na njih, osim ako vam lekar to preporuči. Ako pored psorijatze na glavi iimate psorijazu i na drugim delovima kože, verovatno ćete dobiti neki od ovih lekova.

Terapija UV zracima je još jedna opcija. Kosa sprečava svetlost da dopre do kože glave, pa ako imate gustu kosu, podelite je u manje repove. Postoje i UV češljevi koje možete koristiti kako bi se ublažila psorijaza u kosi. Ako dođe do infekcije kože glave zbog psorijaze, mogu se javiti kraste, osetljivost kože, a ponekad i oticanje limfnih čvorova.

Lekar vam može prepisati tretman antibioticima za ovakvu vrstu upale. Psorijaza kože glave se mora stalno držati pod kontrolom morate biti svesni toga i kad se simptomi poboljšaju. You must be logged in to post a comment. Na sajtu www. Svi tekstovi i informacije na sajtu www. Kako se leči psorijaza na glavi?

Psorijaza kože glave lečenje : odakle početi? Koristite kozmetičke proizvode koji se kupuju na slobodno kako biste omekšali zadebljalu kožu i perut i olakšali ljuštenje peruti. Za lečenje psorijaze na koži glave potražite proizvode koji kao aktivne sastojke imaju salicilnu kiselinu, mlečnu kiselinu, ureu, cink piroton ili selen sulfid.

Nežno omekšajte perut tako što ćete četkati kosu i teme blagom četkom. Sapunom ili šamponom sa salicilnom kiselinom perite kosu i vlasište kako biste uklonili perut. Osobe kod kojih se javila psorijaza u kosi treba da koriste gušća hidratantna sredstva npr.

Kada nanosite meleme protiv psorijaze: Ubacite u uši po parče vate kako vam neka hemikalija slučajno ne bi ušla u uho.

Psorijaza | Online Ljekarne Prima Framacia - KOZMETIKA - Kozmetika s posebnom namjenom

Nemojte obilno koristiti ove lekove. Mogu izazvati iritaciju kože i oslabiti koren dlake, i na taj način izazvati privremen gubitak kose. Razdvajajte kosu na razdeljak i nanosite kremu koju koristite direktno na kožu glave.

Dobro utrljajte u vlasište preparat koji koristite. Pitajte lekara da li bi pomoglo da nakon nanošenja kreme na kožu glave neko vreme držite kapu za tuširanje. Tretmani za blaže oblike psorijaze Lekar vam za lečenje psorijaze na glavi može preporučiti nešto od sledećeg: Proizvode na bazi ugljenog katrana. Oni se mogu kupiti u apotekama, bez recepta. Postoji širok spektar ovakvih proizvoda — šamponi, kreme, gelovi, melemi i sapuni.

Ovi proizvodi će usporiti nekontrolisano razmnožavanje ćelija kože i smanjiti upalu, svrab i perutanje koje izaziva psorijaza vlasišta. Kada koristite šampon sa katranom, umasirajte ga u vlasište i sačekajte minuta, a onda isperite.

Ostale proizvode protiv psorijaze na glavi možete naneti na kožu uveče i isprati ujutru. Najveći problem sa ovakvim proizvodima su neprijatan miris i fleke koje stvaraju. Salicilnu kiselinu možete kupiti u apoteci, ili potražite šampone i sapune koji je sadrže.

Salicilna kiselina omekšava perut i olakšava njeno uklanjanje pa je idealna za osobe kod kojih se javila psorijaza u kosi.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar