•  apr 10, 2022

Lecenje psorijaze maticnim celijama

Vesna Objavio Vesna
Lecenje psorijaze maticnim celijama

Sa svakom fizikalnom terapijom nešto duže stoji - počeli smo sa brojanjem do 10 za prvo stajanje uz podršku terapeuta i svakim danom to je nešto duže Tako da sada planiramo nabavku stajalice koja omogućava duže stajanje pacijenta uz potpunu sigurnost po pacijenta.

Prilikom stajanja kod Darka nema podrhtavanja koljena - "klecanja" ili slično, što terapeut smatra pozitivnim. Prošlo je nešto više od 6 mjeseci nakon prvog tretmana matičnim stanicama, i imam potrebu da vam dam kratki uvid poboljšanja dosad. Uglavnom, 20tak dana nakon tretmana dobio sam kvalitetniji osjet u nogama, da bi se taj osjet dosad popravio u toj mjeri da do koljena osjetim hladni zrak, tako i topal-hladan dodir. Što se tiče motoričkih funkcija uveliko su se popravile, te u desnoj nozi imam kvalitetnu kontrakciju mišića i patele na koljenu.

Uglavnom po mišljenju mog fizioterapeuta zadnjih 6 mjeseci se vidi očiti napredak u rehabilitaciji, što mogu umnogome zahvaliti tretmanu matičnim stanicama.

Nekadašnji golman Crvene zvezde Zvonko Milojević 40 iz Jagodine uz pomoć ortopedskih pomagala napravio je prve korake. U teškoj saobraćajnoj nesreći Tri godine je bio prikovan za kolica, ali je posle nekoliko tretmana matičnim ćelijama i zahvaljujući rehabilitaciji u Ribarskoj Banji, započeo ostvarenje svog jedinog sna: stati na noge. Nekadašanji golman reprezentacije Jugoslavije, Crvene zvezde, Jagodine, Anderlehta i Lokerena sada uspešno dobija i svoju najtežu bitku u životu.

Međutim, imam teškoće prilikom savijanja kolena, jer su mi butni mišići atrofirali. Tretmani su izuzetno skupi, ali na sreću moj kum Dejan Stanković mi uvek pomaže - kaže Milojević.

Milojević sa posebnim uzbuđenjem govori o prvim pozitivnim signalima oporavka, koji ulivaju i veći optimizam posle proživljene agonije. On u svom mobilnom telefonu čuva video snimak prvih nekoliko koraka koje je napravio posle tri godine u kolicima. Došao sam ovde kao beznadežan slučaj, prikovan za kolica.

Posle ovih nekoliko koraka uz pomagala, verujem da mi uskoro kolica neće biti potrebna. Na klinici su mi saopštili da je u slučaju mojih povreda svaki mali napredak veliki. O svakom boljitku odmah ih obavestim. Posle kontrole i operacije u oktobru, saopštili su mi da je najvažnije da verujem u oporavak.

Uspeo sam da pomerim noge, a sledeći pomak je da hodam bez longeta. Mišići su atrofirali, kad budu mogli da drže moje telo, onda ću biti spreman za štake - hrabri se objašnjavajući Milojević. Posle nesreće on je izgubio osećaj za sitost i glad. Zato mora da vodi računa da se ne ugoji, jer veću težinu noge ne bi mogle da podnesu.

Njegov kum Dejan Stanković, kapiten reprezentacije Srbije i milanskog Intera, pokriva troškove lečenja, prevoza u inostranstvo i operacija. Daće Bog da se oporavim, a posle ću znati šta dalje. To nikada neću zaboraviti, iza njih ne stoje reči, nego dela. Hvala im na tome, zdravlje nema cenu - kaže Milojević. Vaše bolje sutra može početi već danas. Klinika "EmCell" je za, preko 25 godina rada uspešno tretirala više od Ponosni što imamo priliku da budemo deo tako uspešnog tima. Matične ćelije nas prate od intrauterinog života, u stadijumu embriona, fetusa, tokom porođaja iz krvi pupčanika i na kraju adultne koje svako od nas nosi u sebi.

Tako FSC matične ćelije mogu da oforme nove ćelije srčanog mišića, pankreasa, neuronske ćelije, vezivnog tkiva, mišićnog, neurotransmitera, hrskavice i druge. Pacijent to oseti kao vraćanje izgubljenih funkcija, opšte poboljšanje stanja organizma i zaustavljanje daljeg pogoršanja toka bolesti. Potrudićemo se da dobijete odgovor što pre! SMA-2 - Beograd ,. SMA-2 - Beograd,. ALS - HR ,. CP -Nemačka,. DM-1 -Srbija, - Pavle A. CP - KiM ,. SCI - BiH ,.

MS - SRB,. MS - SRB ,. CP - SRB ,. CIDP ,. Friedreich Ataxia. Friedreich Ataxia ,. Friedreich Ataxia - Relja Đ. Cerebralna paraliza. Prve korake Rade je napravio mesec dana posle uspešne transplantacije ZBOG cerebralne paralize Rade Šijak 11 iz Kovilja nije imao detinjstvo kao njegovi vršnjaci, ali njegovi prvi samostalni koraci dokaz su da su čuda, ipak, moguća.

Života J. Ruma, Srbija Tretirana bolest: povreda kičmene moždine Kako se dogodilo? U martu Od zadobijenih povreda ostao sam oduzet. Tretman U toku Oporavak Nakon tretmana matičnim ćelijama u septembru Pacijent Darko B.

Zoran G. Planiram drugi tretman implantacije sredinom septembra. S poštovanjem Zoran G. Po pravilu, sam tretman matičnim ćelijama matičnim stanicama traje 2 dana, sa putem ukupno 4 dana.

Kod tretmana MS-a boravak može trajati 5 dana, sa putem ukupno 7 dana. Kako mogu biti siguran u bezopasnost terapije matičnim ćelijama i da li klinika ima licencu za rad? Sve matične ćelije, iz banke matičnih ćelija klinike "EmCell", prolaze trostruko sigurnosno gljivično, bakterisko, vurusno i genetsko ispitivanje potvrđeno od strane nezavisne državne laboratorije, o čemu se izdaje sertifikat.

Samo žene sa negativnom istorijom genetskih bolesti i negativnim rezultatima genetskog skrininga mogu biti donori fetalnog tkiva. Suspenzija matičnih stanica se generiše u našim laboratorijama i čuva u našim sopstvenim bankama ćelija, što je i najpouzdaniji i najbezbedniji način rada. Klinika "EmCell" je jedina koja ima državne licence i za banku matičnih ćelija i za rad sa matičnim ćelijama.

Koliko dana pacijent treba da ostane na klinici, nakon lečenja period rehabilitacije? Imajući u vidu da je naš tretman nehirurški i da ne uključuje kompleksne procedure, poseban period rehabilitacije nakon lečenja nije potreban. Da li ima nekih neželjenih efekata vezanih za treman fetalnim matičnim ćelijama? Nije bilo registrovanih ni prijavljenih nuspojava kao ni neželjenih efekata. Da li je potrebna hospitalizacija za ovo lečenje? Ovo je lečenje bez hospitalizacije, i tretman traje nekoliko sati po danu.

Tokom tretmana, osoba u pratnji može boraviti u bolničkoj sobi zajedno sa pacijentom, pogotovo kada je pacijentu potrebna nega, pažnja bliske osobe ili asistencija. Pacijent može biti hospitalizovan samo u slučaju ako se zahteva časovna medicinska nega pre i posle tretmana matičnim ćelijama.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar