•  apr 10, 2022

Nokti psorijaza narodna medicina

Vesna Objavio Vesna
Nokti psorijaza narodna medicina

Donosimo vam podugačak spisak biljaka i preparata koji mogu poslužiti kao prirodni lek za gljivice na noktima, a koji će vam, uz malo upornosti i volje, pomoći da stanete na put ovoj boljci. Limun, đumbir, beli luk, ali i soda bikarbona, jabukovo sirće, morska voda, hidrogen i mešavine različitih eteričnih ulja, mogu vam itekako pomoći da konačno savladate gljivične infekcije noktiju.

Prirodni preparati i tretmani iz domaće radinosti koji su bezbedni i jednostavno se koriste. Međutim, da biste uopšte znali da li se borite sa gljivičnom infekcijom noktiju, najpre ćemo se kratko osvrnuti na to šta ona uopšte predstavlja i koji su najčešći simptomi koji je prate. Da li ste, na primer, znali da je ovo najčešća bolest noktiju? Čak oko polovina svih promena i poremećaja na njima upravo su izazvana su upravo gljivicama. Svaka promena u strukturi ili boji nokatne ploče upozorava da je potrebno što pre ustanoviti o čemu je reč kako bismo se na vreme podvrgli odgovarajućim tretmanima.

Gotovo 10 puta su češće gljivice na noktima nogu, nego gljivice na noktima ruku. Brankica je dugo pokušavala da izađe na kraj sa neprijatnim mirisom i svrabom nogu, ali nije uspevala jer nije znala da su gljivice njen problem. Kada je to saznala, lako je rešila problem. Koristila je odličan prirodni lek za gljivice na noktima i njen problem je nestao u rekordnom roku. Iako su prevencija i svakodnevno vođenje računa o higijeni stopala, ruku i noktiju najbolji način da sprečite nastanak gljivica, kada se one već pojave bitno je znati kako ih tretirati.

Uz terapiju koju propisuje lekar, postoje i brojni poularni prirodni lekovi i preparati za gljivice na noktima koji su oprobani i pomažu u rešavanju ovog problema. Pre svega, pročitajte kako vam može pomoći prirodan sprej za gljivice na noktima! Iako za neke od njih nikada ne biste pomislili da vam mogu biti od pomoći, ništa vas ne košta da probate i možda baš na vašim noktima budu imali iznenađujuće dobar efekat.

Mi vam donosimo proverene domaće metode kojima možete tretirati nokte zahvaćene gljivicama. Nema za šta se soda bikorbona ne koristi u domaćinstvu, kao sredstvo za ribanje, skidanje kamenca, pa do izbeljivanja zuba. Isto tako, soda se pokazala i kao odličan saveznik protiv gljivica na noktima.

Soda bikarbona deluje tako što upija vlažnost na stopalima koja može biti uzročnik gljivica. Zanimljivo je da je je jedna studija pokazala da je upotreba sode bikarbone sprečila dalji nastanak gljivica kod čak 79 odsto ispitanika koji su je koristili. Kada ovo znamo, svakako nije na odmet probati ove tretmane. Ako želite detaljno da saznate zašto je ova metoda dobra, pisali smo o lečenju gljivica na nogama sodom bikarbonom. Svi ga imamo u kuhinji. Iako ne postoje klinički dokazi da sirće pomaže u uklanjaju gljivica, mnogi se kunu u njega.

Možete ga naneti direktno na inficirane nokte tako što ćete koristiti mešavinu tople vode i sirćeta u razmeri 2- 1u korist vode.

Bitno je da potapate noge u ovu kupku dva puta na dan. Nivo ph vrednosti u sirćetu deluje tako da uništava gljivice. Poboljšanje bi trebalo da se vidi za nedelju ili dve dana. Ovo sirće je prirodni lek koji je primenjuje kako u regulaciji krvnog pritiska, tako i u lečenju gljivične infekcije nokta. Pomešajte jednake delove jabukovog sirćeta i vode, potopite nokte na pola sata. Ako sprovodite ovaj tretman redovno nekoliko nedelja, trebalo bi da primetite poboljšanje.

Pročitajte detaljno kako se koristi jabukovo sirće za gljivice! Grip, tuberkuloza, meningitis, herpes, samo su neka od oboljenja u čije lečenje narodna medicina uključuje list masline. Istraživanja pokazuju da ekstrakt lista masline ima takvo dejstvo da na organizam deluje bolje od antibiotika.

Kada je u pitanju lečenje gljivica na noktima, list masline i tu ima efekta. Možete naneti nekoliko listova masline na inficirane nokte, ostaviti da deluje ak minuta i isprati vodom. Čaj od listova masline poboljšaće vaš imunitet, a pripremite ga tako što ćete na 2 dl vruće vode staviti do dve kašičice sušenog lista ove biljke. Kuvajte ak minuta, procedite i pijte do 3 šolje ovog čaja u toku dana.

Kantarion je veoma priznat i cenjen kao prirodni saveznik u borbi protiv grčeva, oboljenja bubrega, jetre, mokraćne bešike, a pomaže i u lečenju depresije. Sadrži etarska ulja, tanin, vitamin C, deluje antibakerisjki i antigljivično. Dobro izmešajte ova tri sastojka, namažite oboleli prst i umotajte u gazu tokom noći. Antimikotici za oralnu upotrebu su efikasni u odsto slučajeva, u zavisnosti od toga koji se lek protiv gljivica uzima.

Ponekad je potrebno i devet do dvanaest meseci da se utvrdi da li je lek bio efikasan, jer je otprilike toliko potrebno da nokat ponovo izraste. Međutim, čak i kada je terapija efikasna, gljivice se ponovo pojavljuju u posto slučajeva. Trenutno seuantimikotici za oralnu primenu najefikasniji lek za gljivične infekcije noktiju jer više pacijenata reaguje na njih i terapija traje znatno kraće.

Lekovi koji se dobijaju na recept za lečenje gljivica na noktima uključuju sledeće. Lekari obično rade obične testove krvi pre primene leka kako bi proverili da li je je sa jetrom sve u redu. Noviji lekovi uglavnom ne izazivaju nikakve probleme sa jetrom kod osoba koje nemaju nikakvo oboljenje jetre.

Redovni testovi krvi bar jednom nedeljno nisu potrebni kod terapije Flukonazolom, ali osobe koje moraju da ga piju duže vreme obično idu na testove funkcije jetre pre početka terapije, a zatim ponovo nakon završetka terapije. Veoma je važno da bez odlaganja obavestite lekara o svim nuspojavama ovog leka protiv gljivica ako se jave. Recite lekaru i koje sve lekove i suplemente trenutno uzimate kako ne bi došlo do ozbiljnijih interakcija.

Jedan od načina da se otarasite gljivica na noktima jeste operacija.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar