•  apr 13, 2022

Heliotalasoterapija terapija za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Terapija psorijazu heliotalasoterapija za

Moguća je i primjena u terapijske svrhe ultraljubičastog svjetla UVB i PUVA-e fotokemoterapija koja podrazumijeva uzimanje blago senzibilizirajućeg lijeka — psoralen — prije izlaganja UVA zrakama, zbog njihova utjecaja na brzinu stvaranja novih stanica, odnosno smanjenje brzine diobe keratinocita i posljedično smanjenje upale.

Sustavna terapija psorijaze dolazi na red u slučajevima kad lokalna terapija i fototerapija ne pružaju zadovoljavajuće rezultate. Ovaj pristup uključuje tradicionalne, dobro poznate lijekove: retinoide derivate vitamina A, metotreksat i ciklosporin te biološke lijekove. U terapiji se koriste i prirodni izvori — npr. Kao potporna terapija preporučuje se medicinski ili dermokozmetički proizvodi koji, uključeni u dnevnu rutinu, znatno poboljšavaju stanje oboljelog i njegovu kvalitetu života.

Ona je od iznimne važnosti u smirivanju simptoma i poboljšanju kvalitete života, iz dana u dan. Pobijediti predrasudE S obzirom na to da je psorijaza kronična bolest koja zahtijeva dugoročnu terapiju i posebnu briga o koži, za oboljelog sve to postaje svakodnevica i sastavni dio života. Zbog svega toga bolest često utječe i na psihološki status osobe, postajući stalni izvor stresa, koji postaje pokretač pogoršanja stanja.

Kako bi se oboljeli što kvalitetnije suprotstavio tome, potrebno je dobro upoznati bolest te stečena saznanja podijeliti i sa svojom okolinom, jer se samo tako mogu pobijediti brojne predrasude koje prate ovu bolest. To je posebno važno u odgoju oboljelog djeteta, s ciljem ostvarenja što bolje kvalitete života i izgradnje samopouzdanja, koje je potrebno svakoj, a posebice oboljeloj osobi. Send by email.

Leave this field blank. Subscribe to our newsletter Naši savjeti, posebne ponude i informacije o proizvodima bit će vam poslane ako imate navršenih 15 godina starosti. Sada ste prijavljeni na naš newsletter Enter your e-mail address. Ova e-mail adresa nije ispravna This e-mail is already subscribred. Zaboravili ste lozinku? Moj račun Otvorite svoj račun i iskoristite pogodnosti namijenjene članovima Eau Thermale Avène kluba Učlani se. Pretraga u tijeku. Potrebno se prijaviti. Hrvatski English.

Ultrazvučna terapija Terapija ultrazvukom — liječenje uz pomoć medicinskog uređaja koje stvara ultrazvučno polje oko bolnog područja. E-mail Pošaljite poruku: Slažem se Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s politikom privatnosti i da prihvaćate prikupljanje i obradu osobnih podataka danih u obrascu bez kojih vaš zahtjev u obrascu ne može biti ispunjen.

Zatim se na mjestu aneurizme stent raširi i na taj način prekrije aneurizmu, čime se onemoguće katastrofalne posljedice njezine eventualne rupture. TAVI transkateterska implantacija aortalne valvule. Kroz krvnu se žilu u preponi u aortu uvodi tanka uska cjevčica kateter. Kateter se kroz aortu dovodi do srca, odnosno do mjesta aortalnog zalistka.

Zatim se pomoću katetera uvodi tanka žica kojom se kroz suženje aortalnog zalistka prolazi u lijevu srčanu klijetku. Preko žice se na mjesto aortalne valvule dovodi balon. Napuhivanjem balona proširuje se suženje aortalnog zalistka. Balon se uklanja, a preko žice se na isti način pomoću katetera uvodi umjetni aortalni zalistak. Umjetni aortalni zalistak sastoji se od stenta mrežica na koji su na poseban način pričvršćena tri biološka listića koji se otvaraju u jednom smjeru.

Kada se zalistak postavi u pravi položaj, on se raširi i prekrije stari zalistak te preuzima njegovu funkciju. Sada više nema prepreka prolasku krvi iz srca u aortu. Na kraju se kateteri uklone iz prepone. Cijeli zahvat traje manje od sat vremena.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar