•  apr 12, 2022

Psorijaza na prstima ruke slike

Vesna Objavio Vesna
Prstima slike ruke na psorijaza

Upale u krvnim sudovima uzrokovane Buergerovom bolešću mogu biti razlog za trnjenje u bilo kojoj ruci. Mnogi uslovi mogu uzrokovati trnjenje u levoj ruci.

Senzacija trnjenja u telu, naročito na ekstremitetima, može ukazivati na ozbiljan zdravstveni problem ili trnjenje ruke može biti privremeni fenomen koji se rešava s vremenom. Senzacije trnjenja u ruci mogu biti uzrokovane određenim muskulo-skeletnim stanjima, poremećajima vezanim za nerve ili poremećajem krvnih sudova.

Psorijaza: Uzroci, pokretači, lečenje Da li je zarazna i kako živeti sa njom

Trnjenje u gornjem ekstremitetu takođe može biti uzrokovano zloupotrebom supstanci i određenim hroničnim oboljenjima. Trnjenje leve ruke može da ukazuje na infarkt miokarda, u pratnji drugih simptoma uobičajenih za ovo stanje. Da li vas muči trnjenje ruku tokom spavanja? Trnjenje ruku noću je česta pojava, a obično ne predstavlja razlog za zabrinutost. Naime, utrnulost ruku noću se najčešće odnosi na to da ste zaspali na ruci ili u nekom nezgodnom položaju koji pritiska nerv koji prolazi kroz ruku.

Trudnoća menja žensko telo u tako značajnom stepenu, pa nije čudno što neke žene doživljavaju neobične ili neočekivane simptome tokom devet meseci.

Dok trnjenje ruku možda nije jedan od klasičnih znakova ili simptoma trudnoće, ipak je relativno često i ima razne uzroke. Trnjenje ruku u trudnoći se često javlja. To je verovatno zbog otoka, kojima su trudnice sklone, koji pritiska nerve u ručnim zglobovima, i ima tendenciju da se pogorša kako trudnoća napreduje.

Dakle, trnjenje ruku u trudnoći verovatno nije razlog za brigu. Ali u nekim slučajevima, to bi mogao biti simptom anemije, sindroma karpalnog tunela ili išijasa.

Obratite se lekaru ako vam ovo stvarno smeta ili se iznenada desi, ali znajte da je trnjenje ruku u trudnoći — ako se razvija postepeno — obično normalno stanje.

Jedan od najčešćih uzroka trnjenja ruku tokom trudnoće je sindrom karpalnog tunela, koji je rezultat oticanja karpalnog tunela, cevi u zglobu kroz koju prolaze živci. Trudnice doživljavaju znatno povećanje volumena tečnosti dok proizvode dodatnu krv. To može dovesti do edema ili otoka ekstremiteta jer tečnost izlazi iz malih sudova i u prostorije koje okružuju ćelije. Oticanje može potom da pritiska lokalna tkiva — ako se otok pojavljuje u rukama i šakama, na primer, može doći do kompresije karpalnog tunela.

To dovodi do bolova i trnjenja u rukama i prstima. U prvim mesecima trudnoće, materica i grudi razvijaju više krvnih sudova nego ikada ranije. Ovo povećava kapacitet vaskularnog sistema, a dok se volumen krvi konačno povećava, postoji period tokom rane trudnoće u kojoj je zapremina krvi niska u poređenju sa zapreminom krvnih suodva. Ovo dovodi do niskog krvnog pritiska.

Nizak krvni pritisak može imati brojne efekte, od kojih je jedan smanjen protok krvi do — i smanjen povraćaj krvi od — ekstremiteta. Kada se tkivu uskraćuje adekvatni protok krvi u određenom vremenskom periodu, nervi reaguju sa osećajem utrnulosti. Izvori: 1 2 3 4. Sign in. Log into your account. Forgot your password? Password recovery. Recover your password.

Get help. Simptomi bolesti. Home Simptomi bolesti Šta izaziva trnjenje desne ili leve ruke i trnce u prstima. Pareza facijalis i Belova paraliza — simptomi, uzrok, lečenje.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar