•  apr 12, 2022

Lecenje psorijaze homeopatijom

Vesna Objavio Vesna
Homeopatijom lecenje psorijaze

Ta teška vremena homeopatija je preživela zahvaljujući velikom broju homeopata koji su bili nezavisni po školovanju i praksi, odnosno nisu bili lekari klasične medicine. Svoj opstanak homeopatija takođe duguje zaštiti koju je od samog nastanke imala u aristokratskim krugovima posebno u britanskoj kraljevskoj porodici kao i u intelektualnoj i umetničkoj eliti Evrope u devetnaestom veku.

Na primer, čuveno platno Van Gogha, prodato za 82,5 miliona dolara, predstavlja njegovog prijatelja i homeopatu dr. Početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka homeopatija doživljava svoju renesansu, širom planete, izuzev možda u Kini gde već hiljadama godina postoji kontinuitet u primeni holističkih terapija. Zanimljivo je spomenuti da je jedan Grk, inače građevinski inženjer, Džordž Vitulkas George Vithoulkas, pokrenuo renesansu homepatije.

On je sigurno najveći homeopata dvadesetog veka. Edukovao je sve značajne homeopate danas u svetu, a za svoj rad dobio je alternativnu Nobelovu nagradu.

Vitalna sila Ovo je prvi princip po kome se homeopatija razlikuje od klasične medicine. Vitalna sila je energija koja pokreće telo, održava njegovu funkciju, ponaša se kao njegov regulator koji održava harmoniju tela.

Ona ne može da se izmeri, ali posmatranjem može da se proceni kolika je životna sila neke osobe. U kinsekoj tradicionalnoj medicini je to či energija u ajurvedskoj prana, drugim rečima, to je vitalnost jednog organizma. Ovo je osnovni princip homeopatije po kome se slično sličnim leči. To znači da se supstanca koja izaziva određene simptome kod zdrave osobe korisiti za te iste simptome kod bolesne osobe.

Na primer: Allium cepa je napravljen od crnog luka. Zašto je to tako? Zato što homeopatija uzima u obzir neke osobine osobe kao što su temperament, stil života, ambijent u kojem se živi i radi, skirvene neverbalne simbole, arhetipove, itd. Homeopatija je blagotvorna i delotvorna kod trudnica, u periodu pred porođaj i neposredno posle porođaja, čime se smanjuje trauma fetusa.

Šta je homeopatija i kakvi su homeopatski lekovi - Dijeta Mesečeve Mene

Pored toga, homeopatija je podesna za primenu u periodu odrastanja deteta dok mu se razvija imunološki sistem a time se reducira upotreba antibiotika. Homeopatija je upotrebljiva kod akutnih tegoba, epidemija i infekcija, kod fizičkih trauma odnosno povreda. Upotrebljiva je i kod lečenja raznih vrsti zavisnosti. Faktički, po Hanemanu, je neograničena primena.

Homeopatska sredstva deluju tako što podstiču odnosno stimulišu snagu osobe princip vitalne sile jer ta sila je ponekad sklona zaboravu.

Ovaj podsticaj će pomoći celokupnoj ličnosti pacijenta da se očisti od svih posledica neravnoteže unutar njega koje su dovele do zdravstvenih tegoba. Cilj je da se osoba dovede do nivoa zadovoljavajućeg optimalnog zdravlja po merilima medicinskih i socioloških standarda na što je moguće efikasniji način tako da je taj nivo u saglasnosti sa starošću osobe koja se leči. U cilju nalaženja pravog sredstva za pacijenta, kao jedinstvenu i unikatnu individuu, homeopata treba da sazna mnogo podataka o njemu.

Detaljno sagledavanje ličnosti pacijenta, zajedno sa sagledavanjem svih tegoba i načina na koji to doživljava, homeopati su potrebni da bi pravilno procenio slučaj. Zbog toga sve što je vezano za ličnost, pacijent treba da kaže svom homeopati kako bi ovaj mogao da odredi pravilnu preskripciju.

Otkrivanje opšteg energetskog stanja pacijenta i njegovih ranijih tegoba važno je koliko i način na koji pacijent živi. Tokom intervjua postavljaju se pitanja o hereditarnim naslednim faktorima po osnovu roditeljskih ili rođačkih relacija, opis životne okoline, eventualni kontakti sa raznoraznim opasnim materijalima, sklonosti, uticaj vakcina i ranije preležanih infektivnih bolesti, pojave tokom trudnoće i porođaja, pojava retkih i neuobičajenih stanja, pitanja o mračnim stranama uma, itd.

Pacijent treba da obavesti homeopatu o svim lekovima koja mu je njegov lekar prepisao i drugim lekovima i sredstvima koje redovno upotrebljava. Takođe treba da pomene bilo koju raniju ili predstojeću stomatološku ili neku drugu hiruršku intervenciju.

To sve može da utiče na homeopatsko lečenje. Veoma je važno da osobe koje žele da se homeopatski leče imaju otvoreni nastup prema homeopati jer je to uslov da se pronađe pravo homeopatsko srtedstvo. Iskrenost je prirodan dar koju su ljudi nepotrebno ugušili odrastanjem kognitivni i konativni deformiteti. Nije neophodno, ali je poželjno prikupiti medicinsku dokumentaciju koje se odnose na zdravstvene tegobe.

Samo na osnovu lične objektivne procene homeopate takvu dokumentaciju treba prikazati. Homeopata poštuje integritet i privatnost ličnosti pacijenta u vezi svega što mu pacijent saopštava u poverenju. Često se pacijentima objašnjava da dođu pripremljeni na uzimanje slučaja: da se sete svojih snova, hronologije događanja od ranog detinjstva, povreda, ružnih događaja, teško preležanih bolesti, itd.

Homeopata daje jedno homeopatsko sredstvo u jednom trenutku, obično u obliku tablete, granula ili praška, koji treba da se rastvori u ustima, a postoje lekovi i u tečnom obliku, ili se udišu ili se nanose aplikativno putem gaze. Početna Savjetovati prijatelja Slični. Eskperimentalni lijek za liječenje poremećaja kože psorijaze kompanije Valeant Izvješće dolazi uoči sastanka vanjskih stručnjaka koji će savjetovati. Prije nego se odlučite na liječenje ljekovitom proširenih vena i psorijaze.

Zbog toga je dobro savjetovati se prvo s liječnikom odlučite. Stranica Homeopatija i homeopatski pripravci Alternativno liječenje zanima me ima li iko iskustva lječenja psorijaze homeopatijom? Ako ima molim da mi pomogne.

Pokušajte sumpor za iznimno teškim flare-up od psorijaze, koja postaju svrbi i izluđivalo da se bave Refluks i Chemo Liječenje Homeopatski tretmani. Važno je naglasiti više vrsta psorijaze koje se upravo za liječenje psorijaze, savjetovati ih na koje načine produžiti. Homeopatski pripravci a češće se koriste za liječenje ali je svakako preporučljivo prije uzimanja pripravaka savjetovati. Biorezonancu već godinama uspješno koristimo za liječenje različitih bolesti.

Homeopatski lijekovi; savjetovati vas i pojasniti proces liječenja. Nijedan doktor vam neće savjetovati prirodne lijekove jer od njih ne zarađuju. Prirodno rješenje za liječenje artritisa. Liječenje psorijaze. Psorimilk krema od psorijaze osigurava visoku kvalitetu njegu kože lica, 6.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar