•  apr 11, 2022

Sipf terapija za psorijazu gde kupiti

Vesna Objavio Vesna
Psorijazu sipf gde kupiti terapija za

K tome, još ima sposobnost samoobnavljanja, ali upozoravamo - samo do određene granice. Saznajte kako pomoći jetri na prirodan način. Dolaskom hladnijeg vremena sve češće se susrećemo s dišnim bolestima.

Jedna od takvih poteškoća je sinusitis. Iako on može biti prisutan tijekom cijele godine, najčešće se javlja tijekom hladnih mjeseci. Na sreću, aromaterapija nudi jako dobre rješenja kod svih dišnih tegoba. Ehinacea se koristi kod prehlade, gripe, dišnih infekcija, infekcija mokraćnog sustava, herpesa te kao dodatna terapija kod drugih gljivičnih i virusnih infekcija.

No, kako izabrati efikasan preparat ehinacee? Ehinacea se koristila tradicionalno u Indijskoj medicini, a njenu reputaciju imunostimulansa su potvrdile mnoge in vivo i in vitro studije. Indijanci su koristili ehinaceju za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva stotinama godina prije dolaska europskih useljenika.

Početkom Njena je popularnost u Europi narasla otkako su sredinom devedesetih u Njemačkoj provedena istraživanja koja su dokazala njenu učinkovitost. Ehinacea nije jedna vrsta, već skup više vrsta. Na tržištu se tako mogu naći pripravci različitih vrsta. Sve vrste ehinaceje posjeduju fenole — tvari s jakim antioksidativnim svojstvima. Ehinacein, spoj svojstven samo ehinacei, sprječava prodiranje mikroba u zdrave stanice tako da virusi i bakterije ne mogu uspostaviti uporište u organizmu.

Od ostalih tvari, ehinaceja sadrži alkilamide, koji također jačaju imunitet, te polisaharide, glikoproteine i derivate kafeične kiseline. Različite vrste ehinacee su opsežno ispitivane u kliničkim istraživanjima, pa postoje jasni dokazi koje vrste ehinacee su djelotvorne, a koje ne.

Temeljem kliničkih studija, Njemačka komisija E zadužena za odobravanje biljnih lijekova ističe kako su djelotvorne vrste Echinacea purpurea ekstrakti iz lista i Echinacea pallida ekstrakti iz korijena. Također su ljekovitima smatraju samo pripravci dobiveni iz svježe biljke.

Svježa biljka ima 3 puta više djelatnih tvari alkilamida od biljke koja je sušena. Alkilamidi oksidiraju i iznimno su hlapljivi, tako da se veliki dio gubi sušenjem. Upravo oni imaju imunomodulacijsko djelovanje. Terapija ehinaceom treba biti intenzivna i kratka.

U kliničkoj fitoterapiji jasno je definirano da se ni u kojem slučaju ne smije koristiti dulje od 8 tjedana, a najbolji se terapijski učinak ostvaruje primjenom jedan do dva tjedna u visokim dnevnim dozama. Ehinacea je indicirana kod dugotrajnih upala mokraćnog mjehura, kroničnih bolesti dišnog sustava, gripe, prehlada, herpesa te kao dodatna terapija kod drugih gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija. U Njemačkoj su nadzemni dijelovi Echinacee purpuree odobreni za liječenje prehlade, infekcije gornjih dišnih puteva, mokraćnog sustava te u slučaju sporog zarastanja rana.

Korijen biljke Echinacea pallida je također odobren za liječenje gripe. Nekoliko kliničkih ispitivanja pokazala su da se kod ljudi koji započnu s upotrebom ehinacee u trenutku pojave prvih simptoma prehlade ili gripe smanjuje težina prehlade kao i njeni simptomi. Pregled 14 kliničkih ispitivanja otkrio je da ehinacea smanjuje izglede za obolijevanje od prehlade za 58 posto, a trajanje prehlade za jedan do četiri dana.

Brojne studije dokazale su reputaciju ehinaceje kao imunostimulansa koji povećava razinu faktora koji pospješuju upalni proces, kao što su interleukini i interferoni.

Pojačava fagocitozu bakterija i stranih tvari u organizmu. Povećava broj leukocita u krvi, pospješuje zacijeljenje tkiva, spriječava nastajanje većih ožiljaka.

Potiče funkciju kore i srži nadbubrežne žlijezde. Potražite ga na našem forumu! Osobno savjetovanje dogovorite putem e-maila ante aromaterra. Cijena polusatnog savjetovanja iznosi ,00 kn. Upite za individualno spravljene mješavine i pripravke za njegu možete uputiti putem ovog formulara.

Pridružite nam se i na facebooku: AromaTerra Centar i Prirodna kozmetika. Proizvode i sastojke za izradu pripravaka potražite u Terra Organica Web Shopu. Veliki čičak je dvogodišnja biljka koja naraste u visinu 1 do 1,5 metra.

Listovi su veliki i srcoliki, veći pri dnu biljke dok se prema vrhu smanjuju. Cvjetne glavice ljubičaste su boje, nalaze se na kratkim stapkama i velike su do 4 cm u promjeru. U fitoterapijske svrhe koristi se korijen biljke koji je velik, razgranat, veličine do 40 cm i ide duboko u tlo.

Butirolaktoni poput arktigenina i njegovog glikozida arktiina do sada se je uspjelo pronaći samo u voću tako da čičak jedini ima korijen u kojem je dokazano prisustvo ovih spojeva. Svojim sastavom veliki čičak djeluje blago hipoglikemički smanjuje razinu šećera u krvi, potiče rad jetre i lučenje žuči, djeluje protiv bakterija stafilokoki, streptokoki i regulira lučenje masnoća u koži.

Opće je prihvaćeno stajalište da se pripravci korijena čička koriste kod kožnih tegoba. Sumporni spojevi djeluju direktno protiv gram pozitivnih bakterija streptokoka i stafilokoka. Stoga se primjena velikog čička savjetuje kod infekcija poput folikulitisa i impetiga.

Integralna otopina velikog čička primjenjuje se tako da se 5 ml jedna čajna žličica pripravka otopi u čaši vode i popije tri puta dnevno pola sata prije glavnih obroka. Terapijska kura čičkom mora trajati tri do četiri tjedna. Nakon početka terapije može doći do kratkotrajnog pogoršanja simptoma bolesti što se pripisuje početku procesa detoksikacije, budući da čičak potiče rad jetre i lučenje žuči.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar