•  apr 10, 2022

Psorijaza povezana sa slabim radom jetre

Vesna Objavio Vesna
Radom slabim psorijaza sa jetre povezana

Ekstrakt artičoke i sikavice poboljšavaju protok žuči i tako deluje blagotvorno kod svih tegoba koje se javljaju kao posledica lošeg protoka žuči: osećaj nadutosti, mučnina, gorušica, otežano varenje i opstipacija. Usled svog snažnog antioksidativnog dejstva, artičoka i sikavica štite jetru od toksina i infekcija i stimuliše regeneraciju ćelija jetre.

Grčko seme deluje povoljno na regulisanje metaboličkih poremećaja. Your email address will not be published. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Post comment. Skip to content. Moj nalog Prati narudžbinu Shop. Facebook page opens in new window Instagram page opens in new window.

Simptomi oštećene jetre. Često imate probleme sa stomakom, povraćanjem, mučninom. Gubite apetit, vaša jetra je smanjila proizvodnju žuči i osećate kao da više niste gladni. Umor, slabost, zamor, a sve zbog povećanog broja toksina u telu jer ih jetra nije preradila i otišli su u krv.

Zatvor i slaba probava zbog nedostatka žuči koji bi rastvorio hranu. Boja stolice se promenila, ako je žuta, siva ili boje gline, imate problem. Deluje izrazito antiupalno i podstiče cirkulaciju. Ima bezbroj lekovitih svojstava za kožu i kosu, pa se koristi i kod raka kože, ekcema, erupcija na koži, parazitskih i gljivičnih infekcija, hroničnog rinitisa i drugih kožnih bolesti.

Može čak da pomogne i kod alopecije i pojačanog gubitka kose, peruti i drugih problema vlasišta. Koristite obloge od skroba ili mekinja Stavljajte obloge od skroba ili mekinja od biološki uzgojene pšenice. Napravite pastu sa vodom i stavite je na kožu. Držite dok se ne osuši, napravite oblogu 2 puta dnevno. Pšenica je bogata vitaminima i mineralima koji dubinski neguju, regenerišu i štite kožu.

Od vitamina koji se nalaze u pšenici, važno je napomenuti vitamin rasta A, vitamin B1 bitan za održavanje zdravlja i za poboljšanje protoka krvi, vitamin B2 za razmenu materija, kao i neophodni vitamini B3 - B6 za rad nerava, vitamin C za lepotu kože i za stvaranje krvi, sunčani vitamin D, kao i jedan od najjačih antioksidanata, vitamin E. Koristite list oraha oralno i lokalno U spoljašnjoj primeni se preporučuju obloge od listova oraha, koji su se prethodno kuvali 20 minuta.

Za unutašnju upotrebu i čišćenje preporučuje se ispijanje čaja od listova oraha 1 prstohvat na šoljicu vruće vode. List oraha odličan je lek kod većine kožnih bolesti lokalno i oralno. Poseduje antiupalna svojstva i bori se protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija. Takođe je blagotvoran u tretiranju upaljene kože, kod bolesti probavnog trakta i akni.

Tajni napitak Holivuda: Zahvaljujući ovom receptu zvezde mršaju preko noći!

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar