•  apr 12, 2022

Psorijaza na rukama slike

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza na rukama slike

Izbegavajte dugotrajno plivanje u hlorisanoj vodi i uvek se istuširajte nakon boravka u bazenu. Naime, nakon tuširanja dolazi do velikog pada temperature, što laktovima ne pogoduje. Otopite pčelinji vosak na pari i dodajte mu kokosovo i bademovo ulje.

U manjoj činiji pomešati četvrtinu šolje žutog šećera sa otprilike četvrtinom šolje maslinovog ulja. Ostaviti preparat nek deluje oko 10 minuta, pa ga isprati mlakom vodom. A to mogu biti psorijaza, dermatitis, dijabetes, skeloderma i mnoge druge.

Nadražena, hrapava i suva koža na laktovima koja je sklona pucanju karakteristična je za ovo oboljenje. Uz konsultacije sa dermatologom moguće je stati na put tegobama, dobro su se pokazali pojedini imunosupresivi u lečenju. Samo budite oprezni sa korišćenjem, da se ne biste povredili. Ako je vaš problem hrapava i suva koža na laktovima uradite sledeće. Ova kombinacija može poslužiti za pripremu veoma efikasnog pilinga. Takođe, tu je koncentrisano manje lojnih žleda, te je ona podložnija pucanju i suvoći.

Za uklanjanje tvrde kože sa laktova koristiti se mrežica za tuširanje, piling rukavica ili grubo platno. Pri tome laktovi vidno otiču i bole. Hidratantna i hranljiva svojstva ovsene kaše mogu pomoći u tretiranju problema sa ogrubelom kožom. Uvrstite u svakodnevnu negu maslinovo i kokosovo ulje, maslac shee i od kakao-a. Dodajte joj gel od aloje i mešajte dok se fino ne sjedini. Hrapava koža na laktovima i kolenima često je prvi simptom psorijaze.

Pripremili smo vam odlične recepte i prirodne preparate na bazi ulja, meda i aloje. Gruba i suva koža na laktovima ne izgleda estetski lepo, pogotovo kada držite do sebe.

Psorijaza na rukama uzrok - Budi zdrav | abcpsorijaz.com

Ovaj preparat stvara zaštitnu barijeru na koži i hidrira je. Najbolje ga je vršiti i tokom tuširanja ili kupke, dok je koža još vlažna i meka.

Evo još nekoliko saveta kojih se trebate pridržavati. Ukoliko je vazduh u prostorijama u kojima boravite suv, koristite blagi ovlaživač prostorija i redovno ih provetravajte. Čak i kamen za pete može biti jako koristan kada je suva koža na laktovima posredi. Ne zanemarujte ovo, već pravovremeno krenite sa lečenjem. Srećom, ova neugodna pojava može se vrlo jednostavno ublažiti ili čak u potpunosti eliminisati spravijanjem preparata na bazi prirodnih proizvoda.

Mešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Ostaviti nek deluje oko 20 minuta, te isprati mlakom vodom. Napomena Kremi se mogu dodati etarska ulja po izboru. Sastojke dobro sjediniti, pa nežno utrljati na suve laktove, kružnim pokretima. Ovaj tretman dovoljno je praktikovati jednom do dva puta nedeljno. Uz sve navedeno crni laktovi kod žena defnitivno ne izgledaju estetski prihvatljivo.

Oni će kožu omekšati i učiniti je glatkom i hidriranom. Kako se leče hrapavi i suvi laktovi. Ovaj postupak veoma je bitan kada je reč o tretiranju problema sa suvom kožom. Neretko crvenilo na laktovima prate svrabež i bolovi. Uz nadzor sturčnjaka dozvoljeno je koristi čak i medicinski petrolej. Upotrebljavajte losione i kreme za laktove koje su potpuno neškodljive po vašu kožu. Obavezno ukažite vašem lekaru na problem, a po potrebi radi se i biopsija, kako bi se otkrio tačan uzročnik.

Sa ekcemima se bori velik broj ljudi. Nakon toga, kritično mesto treba prosušiti mekim peškirom, pa premazati s malo hidratantne kreme. Čest boravak u prostorijama u kojima je vazduh suv dodatno pogoršava stvar. Ako je u vašem slučaju prisutno jako crvenilo na laktovima, alergija, ekcem ili neko drugo oboljenje ne pribegavajte ovoj metodi. Zašto je toliko važan redovan piling kože u području laktova. U slučaju da vam na tom delu tela koža jaako puca, a naročito ako primetite sitne plikove, obavezno idite lekaru.

Ako primetite bilo šta od navedenog odmah se javite dermatologu, kako bi započeo na vreme tretman. Kod težih manifestacija ljuspavice ispucali laktovi mogu i krvariti, koža je jako bolna na dodir i prosto užarena.

Najčešće se tretman primenjuje desetak dana, kada su već uveliko vidljivi rezultati terapije. Česte su gljivične i bakterijske infekcije i to baš na ovom delu. Blago ga utrljajte u laktove i čekajte narednih pola sata dok ga koža ne upije.

Počesto hlor uzrokuje zadebljanje na laktovima, stoga poslušajte ovaj savet. Dermatitis herpetiformis karakterističan je ekcem na laktovima i obično se ne širi dalje. Tuširajte se uvek mlakom vodom, nikako toplom ili vrelom, jer ona dodatno isušuje kožu. Suva koža na laktovima ostali korisni saveti. Ovo se naročito preporučuje kod osoba koje su sklone ekcemima, jer njima su često laktovi prvi na udaru. Za to se koristi jedna od metoda instrumentalne dijagnostike: sjetva krvi na bakterijama.

Ponekad je potrebno proći HIV testove, jer se psorijaza može manifestirati zbog virusa ljudske imunodeficijencije. Danas postoji mnogo različitih sredstava za liječenje bolesti. Vremenski testirani alati su naširoko korišteni, a najnovija dostignuća tek počinju primati široko priznanje. Neki od njih vrijedni su posebnog spomena. Pokušajmo pružiti potpune informacije o oboje i drugima. Da bi se uklonile manifestacije psorijaze, trebat će dosta vremena i složenih mjera.

Liječenje psorijaze je potpuno suvremena medicina ne može.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar