•  apr 12, 2022

Bioterapija psorijaze u srbiji

Vesna Objavio Vesna
Bioterapija psorijaze u srbiji

Dermatolozi su u mogućnosti da i pacijentima u Srbiji propisuju savremene lekove koji najuspešnije kontrolišu psorijazu kao ozbiljnu autoimunsku sistemsku bolest, i na najbolji način sprečavaju pojavu brojnih pridruženih oboljenja poput artritisa, kardiovaskularnih bolesti, metaboličkog sindrom, inflamatorne bolesti creva, depresije. Rasprostranjenost psorijaze je dva odsto u opštoj populaciji, pa je procena da u Srbiji ima oko Oko 30 odsto pacijenata ima umerenu i tešku formu psorijaze koja se mora lečiti sistemskom terapijom, uključujući i biološke lekove.

Vladimir Kecić je istakao da Udruženje Pacijenti protiv psorijaze - 3P svojim aktivnostima želi da informiše pacijente, da ih motiviše i ohrabri da razgovaraju sa dermatologom o svojoj bolesti i mogućnostima lečenja koje su sada mnogo veće nego pre nekoliko godina.

Inicijalizacija u toku Showbiz Rijaliti Zvezde Holivud Kviz. Lifestyle Život Stil Ljubav Zdravlje. Prijatelji sajta. Tokom popodneva do vas dolazi važna vest koja bitno može uticati na ishod vaših poslovnih planova, nagoveštava dnevni horoskop. Savladajte svoju sujetu, prihvatite savete saradnika. Obaveze od vas zahtevaju koncentraciju i pun mentalni angažman. Frustrira vas sukob između dužnosti prema drugima i potrebe da ugodite sebi. Ako pronađete zadovoljstvo u radu, oslobodićete se grča a samim tim i neprijatnog osećaja da ste iskorišćeni.

Povoljan dan za istraživanje i učenje. Izvesno je i to da ćete dobiti ponudu da se priključite u neku humanitarnu organizaciju gde biste se u potpunosti iskazali jer vaša komunikativnost i ubedljivost je za taj posao dragocena.

Potrebna vam je promena ali nemate ideju da je sprovedete sami, a sujeta vam ne dozvoljava da to prepustite partneru. Prihvatite poziv i prepustite se slatkom predahu, preporučuje dnevni horoskop.

Negativno raspoloženje će popustiti i situacija će se srediti. Stižu nepovoljne poslovne vesti od prijatelja ili dugogodišnjeg saradnika koji se nalazi u dalekom inostranstvu.

Do kraja dana shvatićete da nije tako crno kako vam se na prvi pogled učinilo. Netrpeljivost psorijaze je velika, a njeno lečenje mukotrpno i mučno. Svi mi svakodnevno pokušavamo da pronađemo rešenje za naš problem pa smo spremni da za to odvojimo puno novca i vremena. Do Biološka terapija za lečenje psorijaze je nakon dugi niz godina stavljena na listu lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, još od februara Biološku terapiju za lečenje psorijaze mogu da dobiju svi oboleli od psorijaze koji zadovoljavaju određene kriterijume, a to su: - Oboleli koji imaju umerenu do tešku psorijazu, tj.

Pacijentima obolelim od najtežih oblika psorijaze u Srbiji već 2 godine dostupna je biološka terapija, zahvaljući razumevanju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar