•  apr 11, 2022

Ulje na prirodnoj bazi za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Ulje na prirodnoj bazi za psorijazu

Najbolje je da upotrebljavate kreme koje su masnije, a ne losione za tijelo, te pokušajte pronaći one koji sadrže ureu. Također, pokušajte s kremom na bazi kamilice, koja bi vam isto trebala pomoći da ublažite upalni proces i ljuštenje kože. Ulje čajevca još je jedna dobra solucija, a morate ga utrljati na zahvaćena mjesta nekoliko puta na dan. Ono će ublažiti ljuštenje i crvenilo, posebno kod blažih oblika psorijaze. Vazelin možete upotrijebiti za uklanjanje ljuskica. Naravno, i aloe vera je vrlo dobra za simptome psorijaze, a ako ju koristite direktno iz biljke, otrgnite list i sok iscijedite na zahvaćena područja nekoliko puta na dan.

I prehranom možete pomoći u smanjenju simptoma psorijaze. Jedna žlica lanenog ulja na dan, koje je bogato omega 3 masnim kiselinama, blokira upalne procese koji se događaju u organizmu.

Ako ste ljubitelj ribe, jedite ju što je više moguće, posebno losos, sardine i skušu. Naravno, i uzimanje ribljeg ulja tri puta tjedno po miligrama će vam pomoći u ublažavanju psorijaze. Još kao malima roditelji su nam govorili da ne diramo, niti češemo rane, ugrize i ostala oštećenja i upalne procese na koži, ma koliko nas svrbjelo i smetalo.

Tako je i sa psorijazom. Što manje prstima dirajte zahvaćena mjesta, kako ne biste s prstiju prenijeli bakterije, a s češanjem oštetili kožu, što bi moglo dovesti do još snažnije reakcije i rasplamsavanja psorijaze. Preporuča da zahvaćeni dijelove tijela briju električnim aparatom, umjesto obične britvice, naravno ako vi to želite.

Obična britvica može dodatno oštetiti i lakše ogrebati zahvaćena područja. Svakako, budite oprezni i s električnim aparatom. Što se tiče njege kose čije je vlasište zahvaćeno psorijazom, nabavite posebni šampon koji u sebi sadrži katran kamenog ugljena.

Kada ga nanesete, ostavite ga da djeluje 10 minuta, a zatim ga dobro isperite. Na početku tretmana, koristite ga na dnevnoj bazi, nakon toga dva puta tjedno, a kada se simptomi smire, kombinirajte ga s običnim šamponom. Pronađite nekoliko šampona koji imaju spomenuti sastojak, te ih izmjenjujte, jer će se nakon nekog vremena vaše vlasište priviknuti na određenu vrstu šampona, pa će učinak biti manji.

Poznato je da je jedan od "okidača" psorijaze stres, što znači da morate poraditi na njegovom suzbijanju. Vježbajte redovito, provodite vrijeme na čistom zraku, bavite se aktivnostima koje vas opuštaju. Izbjegavajte hladnoću, jer ona može pojačati simptome psorijaze, a zimi pazite da se oblačite dovoljno toplo. Ohr savjetnik. Ordinacija preporučuje.

Muči vas visoki tlak, "preskače" vam srce? Posljedica je širenje krvnih žila u koži i povećanje bijelih stanica, koje na kraju dospijevaju u vanjski sloj kože. Proces regeneracije u ovom slučaju ne traje uobičajenih nekoliko sedmica, već nekoliko dana. Na površini se skupljaju mrtve ćelije, što u našim očima izgleda kao — perutanje. Psorijazom može biti zahvaćen manji dio kože, ali nerijetko se javljaju i simptomi koji zahvaćaju velike površine. Primarni cilj liječenja je zaustavljanje prebrzog rasta stanica kože.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar