•  apr 14, 2022

Topovska mast psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza topovska mast

Oglasnik … Hrana i piće Ulje i mast Ostalo ulje i mast. Ovaj oglas je neaktivan. Pošalji poruku. Šifra oglasa: Opis oglasa Jedna od najjeftinijih i najefikasnijih načina za liječenje je Ruska Topovska Mast koja je rađena na prirodnoj bazi.

Najbolja krema od nevena za psorijatičnu kožu. Sve su naše kreme za psorijazu bez kortikosteroida. Psorijaza grč. Predstavnici udruženja pacijenata obolelih od ove bolesti ukazuju na činjenicu da su biološki lekovi za psorijazu registrovani u Srbiji još pre deset godina, ali da se još ne nalaze na pozitivnoj listi, odnosno država ne pokriva troškove lečenja za odrasle pacijente.

Psorijaza je ozbiljno sistemsko, autoimuno oboljenje, često udruženo sa drugim bolestima, a ne kozmetički problem. U vanjskoj primjeni mast od breze može smiriti ekceme i psorijazu.

Smatra se da su za taj učinak zaslužni antivirusni sastojci breze - betulinska kiselina i njezini salicilati. Ova domaća i rasprostranjena biljka, koja se smatra korovom, pokazala je veliki uspjeh u liječenju osipa, čireva, ozljeda, rana, ali i psorijaze te gnojnih rana. Nemali je broj svjedočanstava. Mast se više koristi kod kožnih bolesti, upale očiju, sive mrene te mutne očne rožnice. Tinktura se, osim za bradavice, koristi i za liječenje: psorijaze, osipa, hemeroida te u liječenju gihta.

Balzam brzo obnavlja suhe i ispucale pete. Može se nanositi na sve dijelove tijela i pomoći u različitim problemima sa kožom. Kod problema s bradavicama dodatno ga pojačamo antivirusnim.

Masne kiseline avokada savršene su za vlaženje kože i ublažavanje simptoma psorijaze. U kombinaciji s protivupalnim i smirujućim svojstvima kamilice stvaraju delotvorni prirodni lek za psorijazu. Pogledajte kratak video o psorijazi i Kartalin kremi i šamponu kao najefikasnijem sredstvu za borbu protiv psorijaze, seboreje i ekcema.

Kontakt info. Za Srbiju. Koristim vipsogal mast za telo, sinoderm gel za glavu a hidrokortizon mast za usi. Svaki savet mi znaci. Veliki pozrav za sve koji se bore sa ovom doadnom bolesti. Psorijazu imam već 25 godina. Nije neki teški. Non-hormonsko liječenje za psorijazu bazirano na naftalima.

Značajka masti je njegova prisutnost naftnih ugljikovodika, koji imaju gotovo isti kemijski sastav s steroidnim hormonima. Zbog toga se Naftaderm smatra alternativnom terapijom hormonskog liječenja.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar