•  apr 11, 2022

Naftalan krema za psorijazu iskustva

Vesna Objavio Vesna
Naftalan krema za psorijazu iskustva

U kupkama se treba opustiti dva, tri puta na tjedan po minuta kako bi koža omekšala i očistila se od zadebljanog sloja srebrnkastih ljuskica. Zahvaljujući sposobnosti hidratacije kože, aloja se pokazala vrlo učinkovitom u liječenju simptoma psorijaze. Najčešće se koristi gel, koji se nalazi u unutrašnjosti listova biljke. Ako se uzima kao dodatak prehrani, aloja djeluje stimulirajuće na imunološki sustav, a lokalnom primjenom na koži omekšava, hidratizira i štiti epidermu.

Dok su omega-3 masne kiseline poznate po povoljnom djelovanju na kardiovaskularni sustav, smatra se da esencijalne masne kiseline iz ribljeg ulja mogu biti od pomoći kod psorijaze jer pospješuju zarastanje rana, a mogu smanjiti svrbež, crvenilo i ljuskanje kože.

Jedite ribu barem dva puta tjedno. Ribe hladnih voda, poput tune, haringe, lososa, skuše ili pastrve, sadrže visok udio omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smanjenju rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Od mesa odabirite nemasno meso i perad bez kože.

Pripremajte meso bez korištenja zasićenih i trans masti biljna ulja, margarini i sl. Kuhanje je najbolji način za pripremu mesa. U odabiru mliječnih proizvoda, birajte one sa smanjenim udjelom masti. Ograničite ili, još bolje, potpuno izbacite namirnice koje sadrže djelomično hidrogenizirana biljna ulja jer sadrže i trans masti. Unosite u organizam maksimalno mg soli. Prilikom odabira namirnica pogledajte deklaracije i uzimajte u obzir udio soli. Ograničite unos alkohola.

Devet najvažnijih činjenica o psorijazi | Naftalan

Ako imate jaku psorijazu, pokušajte potpuno izbaciti alkohol, a ako niste spremni na potpuno odricanje, ograničite se na jedno piće na dan. Razmišljajte o veličini obroka, radije jedite češće, ali u malim obrocima. Te, naravno, pokušajte izbaciti svu procesiranu i brzu hranu. Osim konzumacije preporučenih namirnica i pripremanja hrane kuhanjem, u prehranu se preporuča uvesti i suplementaciju određenih nutrijenata poput folne kiseline, vitamina A, B6, B12 i E, selena, cinka, magnezija, lecitina i bioflavonoida.

Alkalne namirnice su npr. Preporuča se riba, dijeta bogata vlaknima, maslinovo ulje. Kisele namirnice su crveno meso, konzervirana i prerađena hrana i rafinirani ugljikohidrati.

U kontroliranim studijama je dokazano da pušenje negativno utječe na pojavu i tijek psorijaze. To se također odnosi i na uživanje alkoholnih pića osobito u onih bolesnika koji su podvrgnuti sistemskoj terapiji. Pojava psorijaze se često dovodi u vezu sa zdravljem probavnog sustava. Mobilna Aplikacija Facebook Twitter. Ponuda se odnosi na cijelu Hrvatsku! Ponuda je završila! Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude! Puna cijena kn. Samo na Crnom Jaju, paket zdravlja!!!

Potpuno prirodan, ukusan i zdrav međuobrok za podizanje imuniteta, samo 69 kn! Više Ostale slične ponude. Možete kupovati još 0 sati i 0 minuta.

Zgrabite kn dodatnih popusta. Radno vrijeme trgovine: pon i pet, uto-čet i sub sati. Proizvod možete naručiti dostavom. Proizvod se dostavlja unutar 7 radnih dana od slanja kupona i svih podataka ime i prezime, adresa za dostavu, kontakt broj na e-mail: info ivalan-terme. Osim kože, bolest često zahvaća vlasište i nokte, a u pojedinih bolesnika i zglobove u vidu psorijatičnog artritisa. U Hrvatskoj od psorijaze boluje oko Specifični uzrok bolesti nije u cijelosti poznat.

Pretpostavlja se da psorijaza nastaje međudjelovanjem nasljednih genetskih čimbenika i različitih čimbenika okoliša. Danas se smatra da se psorijaza nasljeđuje poligenski — kombinacija više gena smještenih na različitim kromosomima odgovorna je za razvoj bolesti.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar