•  apr 14, 2022

Kako se resiti naslaga u kosi seboreja psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza resiti naslaga kosi kako seboreja u se

Perut čine sitne ljuspice nastale ljuštenjem mrtve kože na glavi i obično su žućkasto-bele boje. Dešava se da se javi i svrab glave, ali nije uvek slučaj. Ove ljuspice spontano opadaju sa površine glave i iz tog razloga ih često primetimo prvo na odeći i ramenima. Ko su uzroci peruti? Prvi uzrok svakako je suva koža glave. Takođe, ukoliko imate masnu iziritiranu kožu glave moguće je da se perut javi na mestima gde žlezde luče više loja.

Ovde je reč o seboreičnom dermatitisu kojeg uzrokuju stres, umor, nedostatak spavanja i hladan vazduh. Neredovno pranje kose je jedan od najčešćih uzroka takođe. Kada se koža glave i kose ne čisti redovno, na glavi se sakupljaju loj i mrtve ćelije, pa tako nastaje perut. Nepravilno češljanje kose utiče na dobijanje peruti. Pod ovim se podrazumeva da kosu ne češljate dovoljno da biste očistili skalp. Kada češljate kosu, vi uklanjate mrtve ćelije, ali i čistite pore, rešavajući se prljavštine koja može izazvati perut.

Da biste se rešili ovog estetskog problema, jedna od mogućnosti je i da koristite posebne šampone protiv peruti. Reč je o promeni u vidu pečata na koži glave koja svrbi i prati je ljuštenje kože.

Nekad je boje kože, a nekad ukoliko pecka se javlja crvenilo. Naslage mrtvih ćelija na koži glave predstavljaju pravu barijeru i onemogućavaju kosi da normalno raste tako da dolazi do opadanja kose. Ovoj pojavi su sklonije one osobe koje imaju masniji tip kože. Ovaj seboreični dermatitis je nezgodan u toj meri što je uporan, i kada ga se rešite on se vraća.

Međutim, ukoliko se posvetite pravilnoj nezi možda ga i savladate. Atopijskim dermatitisom ekcem — veoma često, hronično kožno oboljenje koje pogađa odrasle, ali i decu. Koža je veoma suva i sklona iritaciji. Ima dve faze, aktivnu i neaktivnu. Za osobe sa ovim problemom važno je da zaštite kožu tokom neaktivnih faza, kako bi produžili periode između aktivnih. Svrab može postati ozbiljan problem, ako se koža inficira, jer zbog čestog češanja može doći do krvarenja.

Opadanje kose i seboreja na glavi su usko povezani, zbog toga šro se opadanje kose često dešava kao posledica seboroičnog dermatitisa. Povećana proizvodnja, tj. Vlasište se ljušti i svrbi, što dovodi do jako neprijatnog osećaja, ali i do upale i u težem slučaju do iritacije. Jako češanje intenzivnog svraba, pored kože može oštetiti i folikule dlaka, što rezultira slabljenjem korena dlake, usporenog rasta, a takođe i do opadnja kose.

Dodatno, zbog seboreje se nekada mogu pojaviti i gljivice u kosi, odnosno ozbiljna gljivična infekcija vlasišta. Na pojavu seboreje na glavi utiče nekoliko faktora. Kao glavni okidači nastanka seboreje navode se. Među glavnim uzročnicima nastanka seboreje spominje se gljivica Malassezia. Iako se prirodno nalazi na našoj koži, pod naglim razmnožavanjem izaziva svrab i seboreju. Da bi Hemel šampon za seboreju bila efikasna, je važno da redovno održavate higijenu kose i kože glave.

Sam postupak upotrebe Hemel šampona zahteva malo vremena. Hemel tonik protiv seboreje i opadanja kose se koristi nakon pranja kose. Postupak za tonik. Hemel šampon protiv seboreje se prodaje u crveno-beloj kutiji u količini od ml. Sa prednje strane na šamponu velikim crvenim slovima piše Shampoo. Sa druge strane šampona su naznačeni aktivni sastojci, ali i informacije zašto se sve tačno koristi.

Unutar kutije je staklena braonkasta bočica sa okruglim zatvaračem poput šešira ili kuvarske kape. Dostupna količina je ml, iako ne deluje tako na prvi pogled. Na bočici je nalepnica sa identičnim dizajnom kao prednja strana kutije. Ređe je teksture i miriše prijatno i osvežavajuće. Tečne je konzistencija, pa se veoma lako nanosi na kosu. Što se tiče Hemel tonika protiv seboreje i opadanja kose, identičnog je dizajna kao i šampon.

Na prednjoj strani velikim crvenim slovima piše Tonic. Dostupan je u količini od ml i retke je teksture, što olakšava upotrebu. Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje iskustva su raznolika. Dosta je onih koji ih hvale, ali isto tako ima i onih kojima kombinacija šampona i tonika nije pomogla. Jedna korisnica je podelila iskustvo svog muža.

On godinama ima problem sa seborejom i osipom na koži glave. Prema njenim rečima, to je bilo frustrirajuće iskustvo koje se svakoga dana ponavljalo. Ona je slučajno pronašla Hemel šampon protiv seboreje i poklonila mužu kako bi krenuo sa korišćenjem.

Posle istrošene bočice šampona i tonika, primetili su razliku. Koža glave je bila bez osipa, crvenila i sitnih ranica. Jovana je zbog seboreje imala veliki problem sa opadanjem kose. Hemel tonik i šampon protiv opadanja kose i seboreje su joj pomogli.

Jedna starija žena je već posle prve upotrebe primetila da je koža na glavi manje svrbi. Nastavila je da koristi i ubrzo shvatila da je i seboreja ublažena, kao i opadanje kose. Po preporuci drugara Stefan je krenuo da koristi Hemel šampon. Nije pogrešio. Nekoliko puta nedeljno koristi šampon, kao i Hemel tonik za seboreju. Posle nešto više od godinu dana, podelio je iskustvo i rekao kao je zadovoljan Hemelovim kompetom za seboroični dermatitis.

Jedna korisnica je napisala kako Hemel šampon i tonik za seboroični dermatitis koristi godinama. Smatra ga vrlo efikasnim šamponom za seboreju i opadanje kose! Iako joj se ne dopada miris, zbog dobrih rezultata, jedna studentkinja često koristi tretman. Sastavni deo nege kose je i Hemel tonik protiv seboreje i opadanja kose.

Koristi ih dva puta dnevno već nekoliko meseci i zadovoljna je rezultatima.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar