•  apr 14, 2022

Novi lijek za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Novi lijek za psorijazu

Odobrenje je došlo nakon prvog ispitivanja, što je pokazalo da je nakon 12 tjedana novi lijek bio mnogo uspješniji u liječenju psorijaze od standardnih lijekova. Nakon 60 tjedana, koristi su još bile prisutne, a 80 posto sudionika pokazalo je 75 posto poboljšanje u psorijazi. Primjena injekcijom, lijek cilja na upalni protein poznat kao IL Dermatolog Dr.

Joel Gelfand, koji nije bio uključen u studiju, komentirao je: "Ciljanje na putu IL pokazalo se još jednom revolucijom u našoj sposobnosti liječenja psorijaze. Novi lijek također se smatra biološkim, ali djelovanje mu se čini specifičnije za psorijazu.

Novi lijek cilja točno na IL, dok drugi bioloških lijekova traju dosta vremena da dosegnu IL, čime se liječenje puno sporije. Rezultati se temelje na rezultatima od 4. U prvom pokusu, ixekizumab je testiran na placebo. Koristite biološku terapiju… Je li vam ona vratila radnu sposobnost te kako danas izgleda vaša svakodnevica i koliko ste aktivni?

Jasno Vam je da u doba aktivne bolesti, nisam mogla raditi obzirom da sam se otežano kretala. S biološkom terapijom, vratila sam se svome poslu turističkog vodiča te zbog toga na putu provodim i po 7 mjeseci u godini.

Liječe li se pacijenti često biološkom terapijom i jesu li je liječnici skloni prepisivati? Biološki lijekovi predstavljaju grupu lijekova koji su značajno pridonijeli poboljšanju simptoma i smetnji, povećali kvalitetu života bolesnika i omogućili dugoročnu kontrolu bolest.

Biološka terapija prepisuje se prema smjernicama struke svim onim oboljelima kojima je definirana kao potrebna. U početku kada je biološka terapija tek došla na tržište, bilo je liječnika koji nisu mogli uvoditi biološku terapiju oboljelima, bilo zbog bolničkih limita ili zbog toga što su bili suzdržani prema novom. Danas biološka terapija nije nikakva novost i nadam se da propisuje svima kojima je potrebna u skladu sa smjernicama struke.

Koju proceduru trebaju proći pacijenti da bi im se omogućilo liječenje biološkom terapijom? Biološki su lijekovi predviđeni za liječenje srednje teških do teških oblika bolesti, i to pacijenata koji nisu reagirali ili ne podnose ili imaju kontraindikacije na najmanje dva različita sustavna lijeka, uključujući PUVA terapiju, uskospektralnu UVB terapiju, retinoide, ciklosporin i metotreksat.

Dodatni kriteriji za njihovu primjenu su psorijatični artritis, relapsi bolesti, nestabilna psorijaza te zahvaćenost vidljivih dijelova tijela kao što su lice i nokti.

Prije liječenja biološkim lijekom sa sigurnošću treba isključiti latentnu tuberkulozu TBC, aktivnu infekciju, demijelinizirajuću bolest, malignom, kongestivnu srčanu bolest, trudnoću. Na koji način djelujete i koji je ultimativni cilj projekta? Tokom godine nastojimo također organizirati edukativne sastanke za pacijente, jer smatramo da je vrlo važno educirati se o vlastitoj bolesti. Na taj način bolesnik može upoznati svoju bolest i svoje tijelo te naučiti nešto o različitim mogućnostima terapije.

Što bolje upoznate psorijazu znat ćete što možete očekivati i lakše ćete se pripremiti na nove situacije. Također, iako bolest svakako jest dio osobe i njenog života, vi niste samo osoba sa psorijazom, već ste i dalje ista osoba koja ste bili i prije, sa svim svojim željama, snovima, problemima i obvezama.

Bolest treba prihvatiti kao dio sebe, ali ne i potpuno se poistovjetiti s njom. Naglašavajte svoje pozitivne strane na koje ste bili ponosni i prije, one i dalje postoje.

Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online! Joga: 4 vježbe za jačanje dna zdjelice Posted on 8. Foto: Pexels. Briga za biljke u jesen: 5 jednostavnih savjeta za hladnije dane Posted on 8. Foto: Unsplash. Uradi-sama: Prirodno sredstvo za čišćenje obuće od samo 3 sastojka Posted on 8.

Okusi jeseni: Kremasta torta od kestena bez pečenja Posted on 8. James Nestor u Zagrebu: Dah je karika koja nedostaje u zdravlju. Od njega sve započinje Posted on 8. Autor: Naturala. Zdrave priče Imunitet je osnova čovjekova dobrog zdravlja, evo kako ga nahraniti Posted on 6. Autor: Promo Foto: Promo Pročitaj. Pretraži Naturalu Pretraži.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar