•  apr 14, 2022

Pronizon i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza pronizon i

Etiologija povod, nastanak Morfologija forma, oblik Psorijaza može da obuhvati razne regione tela te tako ne samo nokte, kožu laktova, kolena, spoljne i unutrašnje strane butina, leđa, grudi, nadlaktice itd. A apropo lečenja Međutim, postoje jako dobre hemijske, homeopatske, hidro i ultravioletne metode za vrlo uspešno zalečenje ove izuzetno estetski neprijatne a vrlo često i bolne promene na koži, sluznicama i zglobovima. Tretman zalečenja je izuzetno dugoročan proces i iziskuje neverovatno strpljenje.

Uzroci ove kožne bolesti su do sada, na žalost i u 21 veku, samo delimično istraženi. Istini za volju, evidentno je ipak utvrđeno da je bolest prenosiva genima. Ja, ovo, samo "ukratko" sklepah U svakom slučaju, svima koji sa psorijazom muku muče želim Poslednja izmena: Ona Marge Poznat. Poruka 8. Kliknite za proširenje Marge Simpson Nemaš pojma, da se ceo život boriš sa psorijazom, jako dobro bi znao da IMA veze sa stresom. Sve ono što si nabrojao, stoji, ali, nakon preživljenog stresa, stanje psorijaze se drastično pogoršava i to u roku od pola sata.

Nott sto se tice stresa, on je jedan od najvaznijih faktora za pojavu pogorsanja, to jest za ponovno pojavljivanje koznih promena u psorijazi. Teška kontradiktornost? Ili dajte primer tome! Ali po mogućnosti validno Ne samo da se veruje Hajdemo malo, med.

Enciklopediju u ruke ne bih ja više da predajem i pametujem Ima za to mnogo boljih 3. Pa to je bolest kože Primere za to sam navela više nego dovoljno. Za stress nemam! Prvo, nisam vas prozvao. Drugo, opismenite se, jako je mučno čitati to što napišete.

Kad već citirate delove mog komentara, onda ih bar citirajte pravilno, onako kako sam ih napisao, a ne da spajate "ne znamo" u "neznamo". Sramota ako ste visoko obrazovana osoba. Treće, ne mora dermatologija biti vaš fah da biste znali neke osnovne stvari, ako ste već lekar, u šta počinjem da sumnjam.

Četvrto, sramota je ako ste lekar a mislite da je stres stanje koje se zadržava isključivo na CNS-u. Peto, šta je poluidiopatska bolest? Ja do sad za takav izraz čuo nisam. Šesto, agresivni ste i neprijatni za vodjenje bilo kakve polemike i zato neću ni pokušavati da raspravljam bilo šta sa vama, a neka ostali korisnici procene ko je u pravu.

To da je stres važan deklanširajući faktor piše u svim modernim knjigama iz dermatologije. Kupio bih isto te preparate ali ne mogu se kupovati bez recepata. Probacu ove esperson,Derma vajt pa nek mi je Bog u pomoci. Ne bi smeo tako da lecis psorijazu na svoju ruku. Naravno, ti sam odluci sta ces, ali moj ti je savet da odes kod lekara da ti napise recept. I nemoj da ides kod privatnog, nego lepo knjizicu u ruke i ne placas nista.

Derer Buduća legenda. Ja sam nasledio od oca. On je imao ogroman ko pecat na levoj nozi za koji su mu lekari pre 30 godina rekli da ce umreti jer je rak.

Posle se smanjilo. Meni se pre par godina pojavila ko ranica na zglobu srednjeg prsta leve shake I zayebano je to mazati kad stalno peresh ruke I ispod obrva crvenilo ali to mi je proslo od suncanja. Poruka 4. Tecnost je za kosu ako se ne veram? Poruka 1.

Dijeta za psorijazu - Ishrana kod psorijaze - Šta treba izbaciti iz ishrane

Od rođaka iz Jagodine sam dobila Herba melem mast, rekao mi je da je recept iz Švajcarske, a da su biljke od kojih se pravi naše i da će sigurno delovati. Imala sam sreću da u mom slučaju deluje, pa preporučujem svima koji imaju problema sa psorijazom. Kozije mleko koziji sir i surutka kad se jedu dva meseca zaredom od jutra do veceri srede tu psorijazu za sva vremena i onda samo treba odrzavati situaciju sa normalnim unosom kozijeg mleka.

Moj komsija je silne muke mucio i od kad je poceo da pije kozije mleko sve se sredilo. Psorijaza se liječi pretežno ambulantno, jedino je za teže oblike povremeno potrebno bolničko liječenje. Terapija može biti lokalna ili sustavna. Terapiju nastaviti jednim od sljedećih lokalnih sredstava. Održavajte općenito dobro zdravlje kako biste smanjili rizik od nastajanja psorijatičnih promjena.

Održavajte adekvatne periode odmora i vježbanja, dobro balansiranu dijetu i izbjegavajte stres. Odmah liječite infekcije dišnog sustava ili druge infekcije. Održavajte dobru higijenu kože kako biste spriječili sekundarne infekcije.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar