•  apr 12, 2022

Prica o ekcemu i psorijazi komatina

Vesna Objavio Vesna
I psorijazi komatina ekcemu prica o

Tipps der Redaktion Alle Zeitschriften. Entdecken Sie Podcasts Alle Podcasts. Schwierigkeit Anfänger Mittel Fortgeschritten. Entdecken Sie Dokumente. Obratni Recnik Srpskoga Jezika. Hochgeladen von givepeasachance. Originaltitel Obratni Recnik srpskoga jezika. Copyright © © All Rights Reserved. Dieses Dokument teilen Dokument teilen oder einbetten Freigabeoptionen Auf Facebook teilen, wird in einem neuen Fenster geöffnet Facebook.

Stufen Sie dieses Dokument als nützlich ein? Sind diese Inhalte unangemessen? Dieses Dokument melden. Beschreibung: Obratni recnik Miroslava Nikolica. Copyright: © All Rights Reserved. Markieren Sie unangemessene Inhalte. U kamionu nađeno skoro pet miliona eura ZAGREB - Hrvatska granična policija uhapsila je juče na graničnom prelazu Tovarnik između Hrvatske i Srbije vozača kamiona u kojem je pronađeno oko pet miliona eura u gotovini.

Britanski IT stručnjak Džejms Hovels bacio je slučajno svoj hard disk koji se sada nalazi na deponiji veličine fudbalskog terena u Njuportu. On je na hard disku čuvao 7. Hovels je bacio svoj hard disk u kantu dok je čistio svoj sto ljetos. U vrijeme kada ih je nabavio Hovels je vremenom jednostavno zaboravio na novac.

U srijedu je ova virtuelna valuta imala rekordnu vrijednost i dostigla je 1. Hovels nije imao rezervnu kopiju. Sve je počelo Neke djelove je bacio, neke prodao, a hard disk je odložio u fioku sve do tog sudbonosnog ljetnjeg dana kada je bacao stare stvari. Hovels je išao i do same deponije. S obzirom na to da se radi o deponiji veličine fudbalskog terena, izgubio.

U svakom slučaju, Hovels i dalje vjeruje, kao i prije četiri godine, da je bitkoin valuta budućnosti. Sjećam se katastrofalne poplave iz Kaptaži sam jedino mogao prići kozjom stazom kroz surovu planinu. Na 15 kilometara od Bijelog Polja, blizu Manastira Svete Trojice pod Bjelasicom, u mjestu Suovara - Majstorovina izvire rijeka Bistrica koja cijeli grad napaja vodom Spokoj netaknute prirode Suvorove - Majstorovine ispod Bjelasice, gdje izvire Bistrica, remeti samo zvuk bistrih slapova čiste vode koja tek što je izbila iz zemlje.

Katkad se sa visine oglasi i orao krikom nagovještavajući da je ugledao plijen, nakon čega se ustremljuje i obrušava na njega. Začuje se strašni klepet krila i kratki pisak ugrabljene ptice. Očekivali bi da nakon 30 godina boravka na ovom udaljenom i pomalo zaboravljenom mjestu Milanu može sve da dosadi i da bi mogao da poželi da vrijeme provodi na nekom drugom mjestu.

Odlično poznajem sve njene ćudi. On ipak ne krije da nije uvijek ni lijepo ni bezbjedno naći se na ovakvom mjestu, pogotovo zimi. Osim lijepih, za Milana je bilo i nekih dramatičnih trenutaka, pa je tokom ovih 30 godina bio akter raznih situacija. Nekoliko puta sam imao bliski susret sa krupnim zvijerima, kao što su vukovi i medvjedi, a o sitnijoj divljači da i ne govorim. Čak i ova divljina podložna je mijenjanju kroz period od nekoliko decenija.

Tako Milan kaže da je nekada u blizini izvorišta na imanju Šćepanovića postojala pilana čije je testere pokretala voda. Kazao nam je da su ovo krajevi koje posjećuje i medvjed kao najveća šumska zvijer. Za London, prije svega, treba imati puno novca, pa ušteda na smještaju dobro dođe.

A sam put do Londona, zahvaljujući lou kost avio-kompanijama, više nije velika stavka. Impresivni muzeji, istorijske i moderne građevine, beskrajne šoping ulice, brojni noćni klubovi, pozorišta, koncerti Posebnu dozu šarma i širinu Londonu daju i njegovi stanovnici različitih rasa i nacionalnosti, te užurbani ritam koji jednostavno morate slijediti čak i kada ga posjetite na samo nekoliko dana.

Sjećam se da sam tokom svoje prve posjete bio malo zatečen time, ali sam se već drugi dan uhvatio kako trčim lijevom stranom pokretnih stepenica podzemne željeznice kako bih stigao na voz koji upravo staje na stanicu, i nijesam dozvolio sebi da čekam sljedeći koji stiže za dva-tri minuta. London me je osvojio od prve i koristim svaku priliku da se u njega vratim. A imam i sreću da mi prijatelj živi tamo, pa mi je to puno lakše izvesti.

Jer za London, prije svega, treba imati puno novca, pa ušteda na smještaju i te kako dobro dođe. Sam put do Londona zahvaljujući low-cost avio-kompanijama više nije velika stavka, ali sve ostalo je vrlo skupo.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar