•  apr 13, 2022

Miki iz kupinova izlecio psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Miki iz kupinova izlecio psorijazu

Mitska svijest ljudi, kao da je napravila iskorak iz magijsko — ritualnog doživljaja stvarnosti. Strah i poštovanje prema prirodnim pojavama je gotovo isti, kao i u našeg dalekog pretka, u praskozorju ljudske vrste. Dva religiozna filtera, kršćanski i islamski, sa veoma strogim propisima, nijesu bili dovoljni da iščiste debeli nanos paganskih vjerovanja. Jednostavno, čovjek ovoga kraja živi, neprekidno tražeći zajednički jezik sa svim bićima oko sebe.

Pa i sa zmijama. Ona je strahovita" - mistično zaključuje Rusto Kovačević. Zapis šarlatana Danas u poplavi svakojakih šarlatana koji se kite nazivom "Vidoviti" ili "Vidovita" najučestalija praksa varanja i uzimanja priličnih svota novca jeste uz pomoć hamajlija i zapisa. Upravo na ovom polju, zbog neupućenosti naroda, najlakše je prevariti naivnu osobu te je stoga potrebno navesti kako izbjeći opasnost da ne budete obmanjeni: - Zapisi koji su fotokopirani, kao ovaj na slici, nemaju svoju moć i općenito su beskorisni, bez obzira na sadržaj.

Stoga, svi oni koji žele posjedovati hamajliju ili zapis moraju vrlo dobro paziti da ne budu žrtve prevare i poturanja kopiranog sadržaja. Kada se hamajlija završi njen sadržaj se pokaže naručiocu i odmah pred njim se premota u trougao i obavije povoštenim platnom. Arapska ljubavna magija Arapska ljubavna magija spada u najmoćniju magiju na svijetu što dokazuje bezbroj ljubavnih receptura, tilsuma i zapisa.

Vijekovima gomilano magijsko znanje koje je počelo u doba stare Mesopotamije, Egipta i Persije sačuvalo se u nizovima čarolija koja Arapi nisu nikada potisnuli iz svoje svijesti i što više sačuvali su ih od zaborava redovito prakticirajući nasljeđena mistična znanja. No, da se dođe do ostvarenja nekog emotivnog cilja nije potrebno ići u potragu za sakrivenim lampama već pogledati u neki od starih knjiga magije Bliskog Istoka.

Budi poslušan, o slugo ovih imena, i zapali srce ljubavlju prema meni osobe u koju gledam. Istog trena! Kad džin neće iz čovjeka Edin Peković pripada mladoj generaciji duhovni iscjelitelja u Crnoj Gori. Ovaj godišnji hodža iz Bara interesovanje za liječenje Kur'anom pokazivao je još u djetinjstvu i ta želja i danas kod njega budi radoznalost i tendenciju ka stalnom usavršavanju.

Nekad znam sanjati važne detalje o džinu napadaču i ukoliko tom prilikom saznam njegovo ime napišem ga na papir zajedno sa određenim simbolima i zapalim u vatri. Naravno ponekad se zna dogoditi da džin bude tvrdoglav pa da nakon svega poduzetog odbije napustiti ljudsko tijelo.

U tom slučaju na vodu se nauče odabrani ajeti i nju opsjednuti pije neko vrijeme u međuvremenu redovito slušajući učenje kur'anskih suri. Ukoliko doista želi da promjeni svoj život na bolje onda će terapija biti stopostotno uspješna.

Danas se mnogo govori o magiji ili sihiru, nekako je postalo popularno okriviti crnu magiju i nečije vradžbine za sve svoje osobne neuspjehe i probleme. Kakvo je vaše mišljenje o tome? Osim toga tu su i nezaobilazne traume stečene u djetinjstvu kao i nametnuta ograničenja od strane okoline koja nas je okruživala a koje je naša podsvjest usvojila.

Nedavno mi je dolazila da se liječi dvadesetogodišnja djevojka čiji je problem bio nedostatak volje za životom usljed čega je razmišljala i o prekidu studiranja. Priznala mi je kako je već obilazila par hodža, bila kod psihologa i psihijatra što joj na kraju nije donijelo nikakvo izlječenje a jedino čega se uspjela rješiti jeste pozamašni iznos novca.

Ni antidepresivi koje je redovito uzimala nisu joj pomagali. Njen problem smo rješili samo za sat vremena i to — razgovorom!. Pričali smo o svemu, o ljepoti življenja, o važnosti ciljeva u životu, njenoj ulozi na ovom svijetu, sposobnostima kojih nije ni svjesna.

Nakon tog razgovora djevojka je izišla iz medžlisa kao preporođena. Njih izrađujem prema sistemu koji se zasnova na numerološkim vrijednostima nekog Božijeg imena i brojčane vrijednosti imena dotične osobe.

Osim za trgovinu radim zapise za brak na isti način a koji se pokazao vrlo uspješnim. Na kraju pisanja obavezno uputim dovu. Inače, uvijek uoči petka proučim dovu za sve one koji su kod mene tražili neku pomoć. Svi zainteresirani za kontakt sa hodžom Edinom Pekovićem mogu se javiti na tel. Svaki od zapisa pravi se uz posebnu proceduru sa mastilom od šafrana, mošusa i ružine vode kako bi se proizveo što čarobniji efekat.

Sve zapise, bilo da se radi o arapskim ili turskim, hodža mora da pravi u dogovoru sa nekim džinom zaduženim za ostvarenje napisanog tojest nacrtanog. Tilsum ili talisman zapravo je magični simbol-ime nekog od mnogobrojnih duhovni bića koji se ponavljanjem bajalice, spaljivanjem, zakopavanjem, vješanjem na vjetrovito mjesto itd aktivira u smjeru ispunjenja željenog. U nekim segmentima može se konstatirati da je turska talismanska magija čak bogatija od arapske i raspolaže kudikamo zamršenijim simbolima i oznakama džinskog svijeta.

Iako se tilsumi izrađuju za vrlo širok spektar ljudskih želja najčešće se ipak pišu za ljubav. Takav proces nije nimalo slučajan i nema toliko veze sa astrologijom koliko sa magijom, naime, hodža prema viđenom konstatira kolika je mogućnost da se može napraviti uspješna magija.

Ukoliko su zvijezde dobro raspoređene hodža pravi sihir ili piše tilsum koristeći usluge onih džina koje služe dominirajuće planete nečijeg znaka. Moć zemlje sa mezara U narodnoj magiji Male Azije situacija je znatno drugačija i tu su odžaklije znatno eksponiranije od hodža. I sistem rada je posebniji pa se stoga pri izradi sihira koriste razne vrste namirnica i rekvizita od šećera, soli, jabuke, jajeta ili pera crne kokoške, starog katanca, zmijske kože, čvorova i ostalog.

Ona zemlja koju odžaklija ili neko drugi uzme sa groba naziva se mrtvačka zemlja i za nju se pretpostavlja da ima veliku mađijsku moć. U crnoj turskoj magiji vračare njome omađijavaju muškarca oduzimajući mu spolnu moć. Za takvu nakanu vračari je dovoljna samo jedna šaka mrtvačke zemlje koju ona zamjesi u čaši vode prikupljenoj sa sedam česmi. Od tog blata ona zamjesi kuglicu i ostavi je da se osuši ispod nekog drveta. Posebnu moć ima zemlja uzeta sa groblja ispod čempresa.

Vračara prije nego li je uzme tri puta prođe u krug oko drveta sedam puta ponavljajući ime osobe za koju će raditi sihir i na kraju puhne na lijevu stranu. Pošto zemlju donese kući stavi je na sedam kašika.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar