•  apr 10, 2022

Čaga za psorijazu befungin

Vesna Objavio Vesna
Čaga za psorijazu befungin

I tamo nisam morao ići u sanitetsku jedinicu - sve se brzo izliječilo. Pokazali su mi vrlo zanimljiv recept na pčelinjaku. Imala sam 13 godina i pčela me ubola ispod koljena - najnježnije mjesto. Obično je noga napuhana tako da postaje paluba. Znam to - naša kuća je bila pored komšijskog pčelinjaka. Tako je moja baka otišla pravo kod komšija - po vosak. Djed pčelar je izašao, pogledao me, uzeo komad čage, sažvakao ga i pomiješao s mekim voskom, te mi je ovu kvržicu zabio pod koljeno na mjesto ugriza i popravio flasterom.

Nije bilo edema. Bol je brzo prošao, a od ugriza nije bilo ni traga. Sada i ja uvijek držim i chagu i vosak kod kuće, za svaki slučaj. Moja majka je uvijek prala kosu jogurtom i ispirala je čagom. Uzeo sam gusto kiselo mleko, ponekad sam tamo dodavao žumance pilećeg jajeta ako nije šteta. I oprao sam ga čagom - gustom crnom infuzijom. Uvijek je bio u našoj seoskoj kući.

A moja majka nikada nije imala perut ili opadanje kose. Sa 70 godina - debela pletenica debela kao ruka. Došao mi je pacijent sa kompleksnom i rijetkom bolešću - piodermom. Pioderma od grčkog pyon - "gnoj" i derma - "koža" je gnojna lezija kože nastala unosom piogenih koka u nju. Liječila se stalno - počevši od antibiotika, a završavajući citostaticima.

Kao rezultat toga, došlo je do poraza na teletu noge poput tanjurića za kavu - doslovno kratera s ljubičastom gnojnom površinom. Unutra za suzbijanje piogenih bakterija - shiitake, dvije kapsule dva puta dnevno prije jela i veselka - dva puta dnevno prije jela.

Sedam mjeseci mijenjao sam kapsule veselke sa svijećama i dodavao chaga svijeće jednom u tri dana.

Čaga, mlijeko i kombuča za psorijazu. Liječenje Chaga psorijaze

U roku od mjesec dana rubovi rane su se primjetno "osušili", a sama rana je zacijelila nakon osam mjeseci. Do sada nije bilo recidiva dvije godine. Pacijent star 73 godine došao je sa pritužbom na bolno stanje kože stopala-stalne pukotine na petama i prstima. Ozbiljan bol, nemogućnost nošenja normalnih cipela ili čak hodanja bilo gdje. Mast nije pomogla, kao ni lijekovi protiv gljivica. Nisu mu bile potrebne moje preporuke, iako su se pažljivo slušale - i skupe i dugačke.

Osim toga, navikao se liječiti samo intuicijom. U ovoj bolesti zahvaćen je papilarni sloj epidermisa. Razlozi za razvoj nisu potpuno jasni, ali, nesumnjivo, prisutnost alergijskog faktora. Bolest se očituje obilnim osipom malih mjehurića koji pucaju, a na njihovom mjestu postoje erozijske površine prekrivene prozirnim malim kapljicama tekućine. Pacijenti pate od jakog svrbeža; ekcem ima dug, ponavljajući tok. Čagu prelijte votkom i ostavite na tamnom mjestu 2 sedmice.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar