•  apr 13, 2022

Psorijaza lek urea

Vesna Objavio Vesna
Urea psorijaza lek

Crvene, izdignute iznad površine kože i upaljene lezije tipične su za psorijazu sa naslagama. Psorijaza se javlja u različitim oblicima sa različitim karakteristikama.

Javlja se u vidu crvenih lezija koje su usled upale obično iznad površine kože. Takođe, mogu biti prekrivene slojem srebrnkaste ili bele ljuspaste kože. Ove lezije se obično nalaze na područjima kao što su laktovi, koža glave i donji deo leđa.

Guttate Psoriasis karakterišu lezije u obliku kapljica, tj. Obično nisu toliko izdignute kao psorijatične lezije. Kapljicna psorijaza može nastati u detinjstvu ili ranoj odrasloj dobi, i može se javiti iznenada. Inverse Psoriasis javlja se u vidu jarkocrvenih lezija koje nisu grube, već glatke i sjajne. Obično se nalaze na kožnim naborima i osetljivim područjima kao što su pazuh, prepone ili ispod grudi ili zadnjice. Psorijaza - šta je izaziva? Deca mogu naslediti psorijazu od roditelja.

Izbegavajte stres, on može pokrenuti simptome. Opcije topikalne terapije Topikalne terapije psorijaze sastoje se uglavnom od emolijenata, ovlaživača, keratolitičkih agenasa i kortikosteroida. Koža mora biti konstantno hidrirana. Preporučuje se upotreba dodatnih ovlaživača. Napredniji ovlaživači sadrže aktivne sastojke koji pojačavaju hidrataciju.

Psorijaza se manifestuje tipičnim, jasno ograničenim crvenim pločama plakovima sa beličastom, sedefastom naslagom, koja se teško odvaja od kože. Najčešće su veličine kovanice novčića. Mogu biti pojedinačne ili grupisane, ponekad se spajaju, formiraju veće ploče, pa čak zahvataju i kožu u celini.

U slučaju pojave sitnijih oblika, u vidu kapljica, govorimo tzv. Promene ne moraju biti lokalizovane samo na kolenima i laktovima. To jesu tzv. Postoje i oblici bolesti koji se ispoljavaju samo na dlanovima i tabanima. Kod nekih osoba mogu se javiti promene isključivo na noktima. Vrlo često psorijaza počinje tegobama u vidu bolova u sitnim zglobovima. Uz psorijazu se sve češće opisuje i grupu oboljenja i stanja tzv. Postoji i česta udruženost sa zapaljenskim oboljenjima creva, kao i psihološkim i psihijatrijskim problemima.

U odnosu na kliničku sliku, broj i raspored promena, lokalizaciju i tok bolesti, za svakog pacijenta se individualno kreira terapijski pristup. Kao prva terapijska linija, najčešće se propisuje lokalna terapija, koja je jednostavna za primenu, ali za većinu pacijenata predstavlja napornu proceduru. Pa da nabrojimo sta sve moze posluziti kao prirodni lek protiv psorijaze za spoljasnju upotrebu. Morska voda - Kupanje u moru ili tretiranje zahvacenih podrucja na kozi morskom vodom moze biti jedan od korisnih prirodnih lekova.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar