•  apr 12, 2022

Krema s ureom za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Za krema psorijazu ureom s

Draganu su dugo brinule bore, kao i podočnjaci oko očiju. Dok nije pronašla pravi tretman za sebe, noćima nije spavala, a onda su podočnjaci postali tamni, a bora je bilo i po vratu. Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez podočnjaka i bora.

Istraživanje je otkrilo direktnu povezanost između sadržaja vode u koži i nivoa aminokiselina. U osnovi, što je više dehidrirana i suva koža, niži je njen udeo rastvorenih aminokiselina. Postoje dokazi koji ukazuju na to da krema sa ureom pomaže u lečenju različitih stanja kože poput ihtioze, dermatitisa, psorijaze, kseroze, pa čak i gljivica na noktima. Možda si čula za ozloglašene oblike uree, pa te ova njena uloga u nezi kože možda zbunjuje? Objasniću ti o čemu se radi.

Krema za Psorijazu - - Ne gubite bitke % učinkovita krema

Bitno je da znaš da ovaj oblik uree nema nikakve veze sa konzervansima kao što su imidazolidinil urea i diazolidinil urea. Ali o tome ću nešto kasnije. Humektant je supstanca koja može privlačiti i vezati se za molekule vode, pomažući tvojoj koži i kosi da sačuvaju vlagu i ostanu hidrirani. Urea je prirodna supstanca koja se nalazi u površinskom sloju naše kože i predstavlja aktivni deo našeg prirodnog hidratantnog faktora, koji deluje na održavanje kože hidriranom i zaštićenom.

To znači da je urea neophodna za održavanje zdravlja, funkcije i hidratacije spoljašneg sloja tvoje kože. Zdrava koža obično sadrži 28 mikrograma uree po kvadratnom centimetru. Diazolidinil i imidazolidinil urea su antimikrobni konzervansi koji se koriste u industriji nege kože za zaštitu proizvoda za ličnu negu od bakterija i gljivica. Kao konzervansi, ovi oblici uree se smatraju štetnima, pre svega zbog činjenice da dokazano oslobađaju formaldehid.

Hidroksietil urea je, s druge strane, moćan humektant i smatra se sigurnim kao kozmetički sastojak. Iako primena emolijentnih i okluzivnih sastojaka prekriva površinu kože kako bi se postiglo trenutno vlaženje — to je samo privremeno rešenje i neće poboljšati sposobnost tvoje kože da stvara i zadržava vodu kao što to čini urea.

Kada se krema sa ureom nanese na kožu, urea prodire kroz spoljašnji sloj kože stratum corneum, gde se lako upija i zadržava vodu. Na ovaj način urea zapravo povećava sposobnost kože da zadrži vlagu i rehidrira je.

Pored svoje uloge u hidrataciji kože, krema sa ureom ima i sledeća dejstva. Smatra se da je urea visokoaktivan mali molekularni regulator gena koji utiču na diferencijaciju keratinocita, sintezu lipida i proizvodnju antimikrobnih peptida.

Ovo zajedno dovodi do poboljšanja funkcije propusnosti i antimikrobne odbrane tvoje kože. Urea stimuliše komponente kože koje je održavaju zdravom, što se naziva epidermalnom ekspresijom gena.

Kada se krema sa ureom primeni spolja na koži, ona povećava stvaranje filaggrina eng. Takođe održava funkciju kožne barijere izgradnjom odbrambenih mehanizama kože. To je zbog izuzetno hidrofilne prirode uree, što je čini popularnim izborom za hidratantno dejstvo. U ovom procentu urea čini piling proizvod koji neće biti agresivan na koži, već je savršen za one sa stanjima kože kao što je ekcem. Sada kada si videla zašto je krema sa ureom dobra za tvoju kožu, napravila sam listu glavnih prednosti ovog preparata.

Kleopatrina krema za lice — otkrij tajnu lepote egipatske kraljice. Sigurno si primetila da se često koristi krema sa ureom za lice. I postoji dobar razlog za to. Psorijaza je kompleksna, multifaktorijalna bolest do koje dolazi zbog međudjelovanja genetskih, okolišnih i imunoloških čimbenika.

Također, neki lijekovi poput beta-blokatora, litija, antimalarika i inhibitora enzima konverzije angiotenzina mogu pogoršati postojeću psorijazu, ili prouzročiti nastanak bolesti.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar