•  apr 13, 2022

Čaj za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Psorijazu čaj za

Ova vrsta terapije koristi se kod više od jednog od tipova psorijaze. Neki ljudi su čak doživotno podrvgnuti ovom tretmanu, dok je nekima potrebno da kombinuju tretmane.

Kao što smo već napomenuli, trajni lek za psorijazu ne postoji. Ono što može da se uradi jeste da se ublaže njeni simptomi, a to je najbolje uraditi prirodnim lekovima, naravno, uz konsultaciju s lekarom. Neki od najefikasnijih prirodnih lekova za psorijazu su. Da biste napravili prirodni melem za psorijazu, potrebni su vam sledeći sastojci. Pomešajte sve sastojke i stavite ih na laganu vatru, mešajuči ih sve dok se maslac i kajmak ne istope. Potom dodajte 2 dl kantarionvog ulja i nastavite da mešate oko 40 minuta, pazeći da temperatura ne pređe 70 stepeni.

Dakle, melem ne sme proključati. Vruć melem procedite u staklenu teglu kroz sterilnu gazu. Kada se ohladi, zatvorite teglu i primenjujte melem lokalno po potrebi. Postoji i biljna mešavina čaja koja se koristi oralno i delotvorna je za lečenje psorijaze.

Sastojci ove biljne mešavine čaja za psorijazu su. Sve biljke dobro pomešajte i od mešavine pravite čaj tako što ćete 1 kašičicu preliti sa ml proključale vode. Potom poklopite i sačekajte da odstoji 5 minuta. Poželjno je da koristite sveže biljke, a čaj da pijete u gutljajima tokom celog dana.

Zeolit je još jedan u nizu prirodnih lekova za psorijazu. Zeolit za lečenje psorijaze može se koristiti u vidu kupke, koja izrazito hidrira i omekšava kožu, te pruža značajan oporavak koži koja je oštećena psorijazom. Pored kupke, zeolit kao lek za psorijazu se može koristiti i oralnim putem i u vidu kreme. Ishrana takođe igra veoma važnu ulogu u tretiranju psorijaze, pa tako postoje namirnice koje je poželjno konzumirati, kao i one koje treba izbegavati.

S obzirom na to da je tok psorijaze nepredvidiv, a lečenje često ume da bude težak i muktorpan proces, potrebno je mnogo strpljenja, naročito ako se odlučite za prirodne lekove protiv psorijaze, naravno, sve uz konsultaciju sa lekarom. Na sajtu www. Svi tekstovi i informacije na sajtu www. Šta je psorijaza? Kako se leči psorijaza? Lokalni tretmani psorijaze obuhvataju: Kortikosteroide Retinoide Antralin Vitamin D Salicilnu kiselinu Hidrataciju Tretmani lekovima se primenjuju kod težih oblika psorijaze, kao i kod onih koji nisu odreagovali pozitivno na lokalne tretmane mastima i kremama.

Lekovi za psorijazu uključuju: Metotreksat Ciklosporin Retinoide Svetlosna terapija koristi se ultraljubičastim UV ili prirodnim svetlom. Koji je najbolji prirodni lek za psorijazu? Ono se takođe primenjuje lokalno na mesta zahvaćena oboljenjem u vidu obloga, koje treba držati oko pola sata na problematičnim mestima. Pre nego što na kožu primenite oblogu od kupusa, potrebno je da malo izgnječite listove kako bi otpustili potrebne lekovite sokove, a preko njih možete obmotati neku tanku tkaninu ili gazu.

Ukoliko nemate svežu biljku, možete lokalno koristiti ulje, kremu ili gel od aloe vere.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar