•  apr 12, 2022

Psorijaza i tresnje

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza i tresnje

Kada je u pitanju candida lečenje je moguće sprovoditi i nekim domaćim, prirodnim lekovima, o kojima ćemo govoriti kasnije. Svakko je soda bikarbona prirodni lek za kandidu koji je najviše korišćen. Lekovi za kandidu u ustima su obično u vidu antigljivičnih kapi, sredstva za ispiranje usta ili gela. Najviše korišćeni lekovi za kandidu u ustima su Nistatin kapi, koje mogu koristiti i bebe.

Ove kapi mogu biti dostupne i pod nazivom Micostatin, Nilstat, Nistek. Kod odraslih osoba se za oralnu kandidijazu mogu prepisati i tabletice Klotrimazol, kao i Nistatin sredstvo za ispiranje usta. Ukoliko je kandida u ustima veoma uporna i izaziva teške simptome, može se preći na sistemsku terapiju, kada se koriste lekovi za kandidu Flukonazol Diflucan, Itrakonazol Sporanox. U najtežim slučajevima lek za kandidu u ustima je Amfotericin B.

Kada su u pitanju lekovi za kandidu u crevima, to su obično sistemski antigljivični lekovi koje treba da vam prepiše lekar. Međutim, više od bilo kog leka, lečenje kandide u crevima treba sporovoditi odgovarajućom ishranom. Ishrana za kandidu podrazumeva da eliminišete unos šećera u svim oblicima, uključujući i složene ugljene hidrate žitarice, mahunarke, voće, hleb.

Takođe treba smanjiti unos fermentisane hrane i hrane koja izaziva upalu. Lečenje vaginalne kandidijaze se sprovodi anti-gljivičnim vaginaletama ili kremama. Od prirodnih vaginaleta, najviše se koriste one na bazi kantariona, a dobre rezultate daje i ulje nevena ili ulje čajevca. Za lečenje vaginalne gljivične infekcije, natopite tampon običnim jogurtom i stavite ga u vaginu. Druga opcija je da što više uvrstite običan jogurt u svakodnevnoj ishrani. Jogurt je takođe lek za probavne smetnje.

Pošto trešnja baš nije jako ukusna, soku se mogu dodati štapići cimeta ili neki drugi začin. Dobro je pravit sok od trešanja i višanja zajedno.

Uzimati po 2 dl soka razređenog s vodom, puta na dan. Količina se može povećati kod jačih terapijskih doza. Kora mu je glatka, tamnosmeda i ljušti se u tankim slojevima. Elipsasti ovalni ili obrnuto jajasti listovi na vrhu su zašiljeni, a s gornje strane su svetliji.

Na ivicama listova su jednostruki ili dvostruki testerasti urezi. Lepi, beli ili ljubičasti mirišljavi cvetovi okruglastih latica prave čuperke na dugim peteljkama. Plod je mesnata koštunica različitih boja i ukusa. Cvet trešnje je prijatnog mirisa i slatkastog ukusa. Cilj prirodne terapije je stimulacija, jacanje i osposobljavanje organizma da se izbori sa bolescu. Prirodni lekovi uglavnom podsticu imuni sistem i obezbedjuju telu potrebne materije neophodne za pravilno funkcionisanje ili regeneraciju obolelih organa.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar