•  apr 11, 2022

Caj od kamilice i so za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Caj od kamilice i so za psorijazu

Puna mala kašika popari se šoljom vode i ostavi da deluje tri minuta. Po mogućnosti, biljke koristiti u svežem stanju. Ova čaj piti, u gutljajima, tokom celog dana, ukupno 1, litre.

Organizam odmah prihvati i preradi svaki gutljaj. Kožu svakodnevno dvaput mazati mašću od svinjskog sala. Ako je reč o psorijazi sa krastavim ljuspama kojih ima po celom telu, napraviti mast od soka svežeg, dobro opranog rosopasa, dobijenog ceđenjem biljke u sokovniku, i svinjske masti od sala, u odnosu 5 g soka od rosopasa prema 50 g masti.

Ovu mast čuvati u frižideru. Za spravljanje masti može se upotrebiti i sveže isceđeni sok od crnog sleza. Uz sve to, preporučuju se kupke sa dodatkom ekstrakta od zdravca. Svrab se može ublažiti a bolest lečiti i potpunim kupkama od crnog sleza i rastavića pomešati iste količine biljaka i preko noći ih potopiti u hladnu vodu — g zelja za jednu kupku — 20 minuta kupanja, srce izvan vode.

Sve navedeno pomaže i kod neurodermitisa. Komplet za psorijazu Priroda na Dar je jeftino, prirodno i kvalitetno rešenje za psorijazu koje svima pomogne. Dobijaju se dve bočice kapi za psorijazu koje su radjene po istoj recepturi kao i čaj za psorijazu, lako se nose sa sobom, lako se primenjuju i nema kuvanja i cedjenja čaja.

Tu su i velika krema za psorijazu BioPsorijaza koja skida ljuspice i umiruje upalu kao i nevenova BioCalendula krema za dnevnu negu kože lica i ruku. Dva deteta iz iste porodice bila su obolela od psorijaze. Dvanaestogodišnja devojčica je obolela u svojoj drugoj godini, a dečak je oboleo sa devet meseci. Roditelji su pokušali sve.

Devojčicu su vodili kod bezbroj lekara, čak i u Švajcarsku, ali poboljšanja nije bilo. Deca su se oslobodila bolesti tek kada su bile upotrebljene lekovite biljke, koje su ona tokom leta brala s velikom radošću. Njihova majka je pričala da je koža njene ćerke sada glatka kao u bebe i da ona i dalje pije manje količine čaja.

U jednom drugom slučaju, lice dvanaestogodišnje devojčice bilo je od njene druge godine posuto crvenim ljuspama. Očajni roditelji takođe su učinili sve kako bi dete oslobodili bolesti. Posle četvoromesečne primene mog recepta protiv psorijaze, videla sam dete čija je koža lica opet izgledala normalno.

Neka poslovna žena iz jednog mesta u Gornjoj Austriji imala je na mnogo mesta na koži crvenu psorijazu. Poslušala je moj savet i primenila navedenu terapiju. Rezultata je bilo već posle četiri nedelje. Crvene mrlje su postepeno sasvim nestale. Slično je bilo sa jednim mlinarem iz okoline Majnca: za kratko vreme, ova terapija pomogla je da znaci crvene psorijaze sasvim nestanu.

Jedna redovnica koju je psorijaza mučila 30 godina, početkom oktobra je uvela kuru čajem i dijetu. O Božiću me je obavestila da nema više znakova bolesti. U oktobru Obolela je posle preležane žutice i ja sam smatrala da je bolest posledica poremećenog rada jetre.

Mlada žena je sva bila u ljuspama. Ni koža glave joj nije ostala pošteđena. Kosa joj je postajala sve ređa, pa je na kraju bila prinuđena da nosi periku kako bi uopšte mogla da se pojavi među ljudima.

Pri svakom pokretu, prava kiša peruti padala je s nje na tlo. Žena, koja je pre bolesti mahom do ponoći šila za svoju decu a preko dana pomagala mužu pri tapacirerskim radovima, sada se jedva držala na nogama do osam sati.

Tada bi kožu namazala uljem, umotala se u čaršav i legla. Nekoliko puta je po više nedelja provodila u bolnici. Jedino poboljšanje koje je tamo iskusila bilo je to što je njena koža malo omekšala od znojenja, i to tako što su je celu stavljali u najlon vreću koju bi pri vratu vezivali.

I u ovom slučaju, izlečenje je nastupilo posle ravno pola godine pošto je bolesnica upotrebljavala lekovite biljke za čišćenje krvi i sprovela odgovarajuću dijetu. Već početkom decembra nije patila od teške iscrljenosti i umora. Pre Uskrsa naredne godine njena koža je ponovo postala glatka, a izrasla joj je i kosa, lepa i gusta. Prikupljeni bilje mora biti dobro osušen i pohranjen, najbolje od svih - u kartonske kutije ili vrećice za tkivo. Rok trajanja monasticnog čaja iz psorijaze je do 2 godine.

U zbirci pakiranog oblika preporuča se korištenje do tri mjeseca, jer u budućnosti gubi svoju učinkovitost. Liječnički pregled čaja od psorijaze obično je pozitivan.

Razni kombinirani čajevi ili jednostavna juha od kamilice nužno ulaze u takvu prehranu. Stručnjaci naglašavaju korisnost prirodnih biljnih tvari u liječenju psorijaze. Mnogi upozoravaju na moguće krivotvorenje, osobito, samostanski čaj od psorijaze.

Autentičnost se može potvrditi pakiranjem - naznačujući datum proizvodnje, proizvođača, sastav, način korištenja proizvoda i ostale informacije za potrošača. Pacijenti govore o udobnosti tretmana čajem, što je jednostavno i jednostavno za napraviti kod kuće. Dermatolozi bilježe u bolesnika pozitivan utjecaj pića, kao i odsutnost štetnih komponenti tijela.

Medicinski radnici koji se pozivaju na znanstvena istraživanja također pozitivno reagiraju na preventivna svojstva samostanskog čaja iz psorijaze.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar