•  apr 12, 2022

Belosalic mast za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Belosalic mast za psorijazu

Ukoliko pri prvoj primjeni Belosalic masti ili Belosalic losiona dođe do reakcije preosjetljivosti na koži uz pojavu svrbeža, peckanja i crvenila odmah prekinite primjenu lijeka i javite se liječniku. Ne primjenjujte Belosalic ispod zavoja, kao niti kod djece ispod pelena jer se tako pojačava apsorpcija lijeka.

Nemojte dugotrajno primjenjivati Belosalic na lice zbog moguće pojave dermatitisa nalik na rozaceju, perioralnog dermatitisa, atrofije kože lica i akni. Belosalic se ne smije primjenjivati u oči ili u blizini očiju, a treba izbjegavati i primjenu u blizini genitalnog i drugih tjelesnih otvora.

Kod pojave gljivične, odnosno bakterijske superinfekcije kožnih promjena, posavjetujte se s liječnikom kako bi se dodatno lokalno primijenio odgovarajući lijek. Belosalic mast i Belosalic losion ne smijete primjenjivati u slučaju preosjetljivosti na bilo koji sastojak lijeka, kod tuberkuloze kože, virusnih infekcija kože, perioralnog dermatitisa i rozaceje. Primjena Belosalic masti i Belosalic losiona u trudnica dozvoljena je samo u slučajevima kada, prema procjeni liječnika, moguća korist za trudnicu prevladava moguće rizike po fetus.

U tim slučajevima primjena mora biti kratkotrajna i ograničena na malu tjelesnu površinu. Prema odluci liječnika, Belosalic mast i Belosalic losion možete primjenjivati ako dojite, ali preparat ne smijete nanositi na kožu dojki prije dojenja. Osim toga, valja imati na umu kako primjena preparata ispod pelena posebice plastičnih može dovesti do pojačane resorpcije, jer pelene djeluju kao nepropusni zavoj.

Stoga primjenu u djece ograničite na najkraće moguće vrijeme, uz krajnji oprez. Nuspojave mogu biti lokalne, na mjestu primjene te sustavne, kao posljedica sustavne apsorpcije lijeka u krvotok. Lokalna primjena betametazona na koži može dovesti do smanjenja sadržaja kolagena u potkožnom tkivu i zbog toga uzrokovati atrofiju stanjenje kože, strije, ekhimoze točkasto krvarenje u koži, teleangiektazije vidljivo proširenje kapilara u koži, folikulitis upalu korijena dlaka, hipertrihozu pojačanu dlakavost kože i alergijski kontaktni dermatitis crvenilo, oteklina i upalni mjehurići na koži.

Preduga primjena može dovesti i do osipa, pečenja, svrbeža, lokalne hiperpigmentacije kao i depigmentacije kože, depigmentacije kose, smanjenja funkcije žlijezda znojnica miliaria te sekundarnih infekcija.

Lokalna primjena salicilne kiseline može uzrokovati dermatitis. U slučaju nuspojave, obratite se liječniku ili ljekarniku! Nema klinički značajnih interakcija s drugim lijekovima. Istodobna primjena kozmetičkih ili dermatoloških pripravaka za akne te onih koji sadrže etanol, medicinskih sapuna sa snažnim isušujućim djelovanjem i dr.

Proizvođač: Belupo. Članak objavljen: Fitness prehrana, Voće. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Belosalic mast i losion – upotreba, iskustva, rezultati i cena

U skladu s novom europskom regulativom, Centarzdravlja. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija. Naslovna Zanimljivosti Povratak Zanimljivosti Prosinac Studeni Listopad Rujan Kolovoz Srpanj Lipanj Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.

Opis Primjena Doziranje Mjere opreza Opis. Što Belosalic sprej za kožu sadrži? Djelatne tvari su betametazon i salicilatna kiselina.

Kako Belosalic losion izgleda i sadržaj pakiranja Bezbojna, bistra, viskozna otopina, mirisa na izopropanol. Kako čuvati Belosalic sprej zakožu? Ovaj lijek čuvajte izvan pogleda i dohvata djece. Ovaj lijek čuvajte na temperaturi ispod 25°C. Rok valjanosti lijeka nakon prvog otvaranja: 12 mjeseci Ovaj lijek ne smije se upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Nikada nemojte nikakve lijekove bacati u otpadne vode ili kućni otpad. Pitajte svog ljekarnika kako baciti lijekove koje više ne koristite. Ove će mjere pomoći u očuvanju okoliša. Što je Belosalic sprej za kožu i za što se koristi? Kako primjenjivati Belosalic sprej za kožu? Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina Preporučuje se jedan do dva puta na dan u potiska raspršiti sprej s udaljenosti od oko 5 cm na oboljeli dio kože ili vlasišta i nježno ga utrljati. Način primjene Skinite zaštitni poklopac s pumpice te pričvrstite raspršivač na pumpicu.

Nakon toga sprej je spreman za daljnju upotrebu. Vaš liječnik može propisati drugačiju primjenu lijeka te u tom slučaju slijedite liječničke upute Operite ruke nakon korištenja ovog lijeka. Belosalic sprej za kožu namijenjen je za lokalnu primjenu.

Djeca Djeca su podložnija sustavnim štetnim učincima kod primjene jednakih doza zbog veće površine kože u odnosu na tjelesnu masu. Koliko dugo možete primjenjivati Belosalic sprej za kožu Trajanje liječenja potrebno je ograničiti na dva tjedna. Ako ste zabunom progutali Belosalic sprej za kožu Ako Vi ili netko drugi slučajno progutate otopinu, ne bi trebalo doći do razvoja nuspojava. Ako ste primijenili više Belosalic spreja za kožu nego što ste trebali Ako primjenjujete sprej za kožu češće nego što se preporučuje, to može poremetiti lučenje i ravnotežu nekih hormona.

Ako ste zaboravili primijeniti Belosalic sprej za kožu Ako ste zaboravili primijeniti lijek u propisano vrijeme, primijenite ga što prije, a dalje nastavite s primjenom kao ranije.

Nemojte primjenjivati Belosalic sprej za kožu ako: ste preosjetljivi na betametazon, salicilatnu kiselinu ili neki drugi sastojak ovog lijeka. U tom slučaju obavijestite svog liječnika ili ljekarnika prije nego što počnete primjenjivati Belosalic. Upozorenja i mjere opreza Ako pri primjeni Belosalic sprej za kožu dođe do reakcije preosjetljivosti na koži uz pojavu svrbeža, peckanja i crvenila, odmah prekinite primjenu lijeka i javite se liječniku.

Ne primjenjujte Belosalic sprej za kožu ispod zavoja, te u blizini očiju, na spolovilo i u blizini tjelesnih otvora, kao niti na otvorene rane i oštećenu kožu. Nemojte dugotrajno primjenjivati Belosalic u predjelu lica. Izbjegavajte ulazak sadržaja Belosalic spreja uoči.

Ukoliko niste sigurni da se nešto od gore navedenog odnosi na Vas, javite se svom liječniku. Drugi lijekovi i Belosalic sprej za kožu Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje uzimate ili ste nedavno uzimali, uključujući i one koje ste kupili bez recepta. Nisu poznate interakcije Belosalic spreja za kožu s drugim lijekovima.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar